Ολοκληρώθηκε με την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας, η 4η αξιολόγηση-Τσακαλώτος: «Βάλαμε λίγο νερό στο κρασί μας-Περιμένουμε ρύθμιση χρέους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ.ΜΙΣΙΝΑΣ

Την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) για τη δ’ αξιολόγηση ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου,  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ την είδηση επιβεβαίωσαν και οι επικεφαλής των θεσμών.

Όπως δήλωσε μετά τον 7ωρο σημερινό (Σάββατο) γύρο διαπραγματεύσεων, η συμφωνία αφορά σε όλα τα επιμέρους ζητήματα και θα επικυρωθεί από το Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, όπου αναμένονται νεότερα και για το ζήτημα του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι σε κάποια σημεία και η ελληνική πλευρά χρειάστηκε να ρίξει νερό στο κρασί της ενώ μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να ρυθμισθούν είναι και η μεταμνημονιακή εποπτεία.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσακαλώτου, έχει ως εξής:

Mε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης ,  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα έχουμε μια τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 24ης Μαίου.

Σε όλα τα ζητήματα  έχουμε κλείσει και ξέρουμε  ακριβώς τι έχουμε να κάνουμε μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Πολλά πράγματα αρχίζουν να γίνονται.  Μερικά είναι δύσκολα τεχνικά. Πρέπει να τρέξουμε και να είμαστε οργανωμένοι.  Άρα, στο Εuropgroup της 21ης Ιουνίου -όπως σας έχω πει πολλές φορές,  υπάρχουν τα τρία – τέσσερα κομμάτια του παζλ τα οποία πρέπει να μπουν στη θέση τους.  To πρώτο ( σ.σ. η 4η αξιολόγηση) ήδη έχει πάρει το δρόμο του. Ίσως την Τετάρτη ή την Πέμπτη να  έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Επίσης, στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Tέλος σχετικά με τα ζητήματα για τα οποία σας είχα πει ότι είναι αγκάθια,  θεωρώ ότι τώρα λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here