ΟΛΜΕ: Πανελλαδική κινητοποίηση για την παιδεία

Πανελλαδική κινητοποίηση έχει προκηρύξει σήμερα η ΟΛΜΕ, έπειτα από την απόφαση της γενικής συνέλευσης μεταξύ των προέδρων ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Στην Αθήνα έχει προγραμματισθεί στις 2 το μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ενώ παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν επίσης προγραμματισθεί  στις κατά τόπους Περιφερειακές διευθύνσεις όλης της χώρας.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κήρυξε για σήμερα δύο δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12.00 μ.μ.-14.00μ.μ. και 14.00μ.μ.-16.00μ.μ.

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας αποτελούν οι μαζικοί διορισμοί μονίμων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια και να καθιερωθούν επίσης στα Επαγγελματικά.

Τέλος, καταγγέλλει την πολιτική της εκκαθάρισης των Επαγγελματικών Λυκείων από εκείνους τους μαθητές που δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους και ζητεί να μην γίνει στα σχολεία καμιά ανακατανομή στις αναθέσεις πόσο μάλλον όταν διανύουμε το μέσον της σχολικής χρονιάς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here