Ολάντ: Εφικτή η συμφωνία, διαφορετικά άλλη λύση που δεν επιθυμούμε

ΦΩΤΟ: IN TIME

Η Γαλλία επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Εργάζεται γι αυτό, αλλά η απάντηση ανήκει στους Έλληνες. Κι εννοώ τα ελληνικά κόμματα που δήλωσαν ότι το επιθυμούν¨ είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ.

«Συνεπώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις από αύριο το πρωί. Και στη συνέχεια λεπτομερείς» Σύμφωνα με τον κ Ολάντ, συζητάμε ένα πρόγραμμα διετές, που θα δίνει λύσεις με όρους, υποχρεώσεις και  μεταρρυθμίσεις. Πρόγραμμα θα γίνει συγκεκριμένο από τους Ελληνες με αντάλλαγμα και βραχυπρόθεσμη βοήθεια πάλι με συγκεκριμένους όρους.

Ο κ. Ολάντ, επανέλαβε ότι οι αρχές που πρέπει να διέπουν τις πράξεις όλων, είναι υπευθυνότητα απ όλους, αλληλεγγύη, και ταχύτητα.

 

Επρεπε να γνωρίζουμε αν το δημοψήφισμα ήταν το τέλος της διαδικασίας ή όχι.», συνέχισε ο κ. Ολάντ και τόνισε ότι κατά την άποψή του, η συμφωνία με την Ελλάδα είναι εφικτή, «αλλά δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο. Ελλείψει ρευστότητας ο ελληνικός λαός υποφέρει. Εχουμε όμως υποχρεώσεις ως μέλη της Ευρωζώνης», υποστήριξε.

«Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε η ιδέα όσων θέλησαν μια ενιαία Ευρώπη να υπερισχύσει», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «έως την Κυριακή η ΕΚΤ θα εγγυηθεί την ελάχιστη ρευστότητα για Ελλάδα».

«Κατόπιν», είπε, απαντώντας σε ερώτηση,  «αν δεν υπάρξει συμφωνία θα εξετάσουμε μια άλλη λύση. Δεν το επιθυμούμε αλλά πρέπει να το προβλέψουμε. Δεν είναι λύση, αλλά μπορεί να αποτελεί την συνέπεια», κατέληξε ο κ. Ολάντ, εννοώντας προφανώς το Grexit.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here