Όλγα Κεφαλογιάννη: Σοβαρές αστοχίες στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

Την ηχηρή της αντίθεση στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού». Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο απορρίπτεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ίδια με άρθρο της στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι στο εν λόγω σχέδιο νόμου, το συμφέρον του παιδιού δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων ρυθμίσεων αντίθετα, «θα έλεγε κανείς μάλιστα ότι μάλλον διαφαίνεται μια προσήλωση, στις στοχεύσεις των γονέων, με εμφατική αναφορά σε αυτούς, και μάλιστα στον γονέα που δε διαμένει με το τέκνο».

«Ενώ ο Αστικός Κώδικας ήδη προβλέπει ότι ο καθένας από τους γονείς επιχειρεί και μόνος του συνήθεις πράξεις επιμέλειας του παιδιού ή πράξεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, το προτεινόμενο νομοσχέδιο, εισάγει ως προϋπόθεση θα λέγαμε για τις πράξεις αυτές, τη φράση “κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης του άλλου γονέα”. Είναι προφανές ότι με την πρόβλεψη αυτή, πρακτικά ο γονέας με τον οποίο διαμένει το τέκνο -που είναι συνήθως η μητέρα- θα επιφορτίζεται με την παράλογη υποχρέωση να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον άλλο γονέα. Και μάλιστα για επουσιώδη ζητήματα της τρέχουσας καθημερινότητας του παιδιού. Κάτι που είναι εκτός από άσκοπο και  αθέμιτο για την τήρηση της ιδιωτικότητας του γονέα που διαμένει με το παιδί» τονίζει η Όλ. Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ αναφορικά με την πρόβλεψη ότι οι γονείς εξακολουθούν να ασκούν από κοινού και εξίσου τη γονική μέριμνα επισημαίνει ότι «εντοπίζονται σοβαρά νομικά και ουσιαστικά προβλήματα καθώς είναι αδύνατον οι γονείς να “…εξακολουθούν να ασκούν εξίσου τη γονική μέριμνα” αφού εξίσου δεν την ασκούν ούτε καν εντός γάμου σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα».

Καταλήγοντας, η Ολ. Κεφαλογιάννη αφήνει σαφείς αιχμές για τη μη πρόβλεψη οικογενειακών δικαστηρίων κάνοντας μάλιστα λόγο αναγκαίες αλλαγές στο ν/σ το επόμενο διάστημα «με γνώμονα την ενίσχυση του παιδοκεντρικού χαρακτήρα του οικογενειακού δικαίου».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here