Ολγα Κεφαλογιάννη κατά Μητσοτάκη: Είχαμε συμφωνήσει να αναλάβω το υπουργείο Πολιτισμού

Βαριές αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαλώντας τον ότι εκείνος αθέτησε μια υπόσχεσή του ότι θα αναλάβει εκείνη το υπουργείο Πολιτισμού,, εξαπέλυσε σε συνέντευξή της  στο open, η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως από την ημέρα που ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μη μιλήσει «για να μη δημιουργήσω περισσότερο θόρυβο» και για να μην «δημιουργηθούν στρεβλώσεις και παρερμηνείες».

Οι οποίες, όμως, τελικά δεν αποφεύχθηκαν και αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της. Και είπε πως είχε συμφωνήσει με τον Κυρ. Μητσοτάκη να αναλάβει σε πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ το υπουργείο Πολιτισμού αλλά τελικά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού της μετέφεραν την απόφασή του να είναι εκείνη η υπουργός Τουρισμού.

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Ο πρωθυπουργός, αυτός αποφασίζει, μου   πρότεινε το ΤουρισμούΕγώ εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αρνήθηκε πως έγιναν… παζάρια και πως εκείνη ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, λέγοντας πως «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται κουβέντα. Σου λέει κάποιος «σου προτείνουμε το υπουργείο Τουρισμού» και εσύ λες «ευχαριστώ θα προτιμήσω να παραμείνω απλή βουλευτής και να στηρίξω από τη Βουλή κυβερνητικό έργο»».

«Όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια, σου έχει αναθέσει ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις μια συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό πόστο και σου λένε «τον Πολιτισμό θα τον έχει άλλος κι εσύ αν θες μπορείς α πας στο Τουρισμού«…».

Σε ερώτηση αν ζήτησε τη συνένωση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε πως «δεν ήταν αυτό το ζήτημα» και σημείωσε με έμφαση πως το θέμα της σύζευξης Πολιτισμού – Τουρισμού ήταν σκέψη που είχε συζητηθεί από τότε που ανέβαλε εκείνη τον τομέα Πολιτισμού της ΝΔ, προσθέντωντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε δείξει ότι το σκεφτόταν. Νομίζω το είχε πει και σε μια συνέλευση του ΣΕΤΕ».

Επαναλαμβάνοντας (μια από τις πολλές φορές που το έκανε) ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που αποφασίζει και εκείνος που «κρίνει πως θέλει να αξιοποιήσει τα στελέχη του», η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε πως «είμαι παρούσα στη μεγάλη μάχη και προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για την πολιτική αλλαγή, την ανάπτυξη και την ανάταξη της μεσαίας τάξης».

Και κατέληξε με μια φράση όλο… νόημα: «Δεν με ενδιαφέρει απλά να καθίσω σε μια καρέκλα«.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here