Όλγα Κεφαλογιάννη: Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον πολιτισμό

Αιχμές κατά της κυβέρνησης από την βουλευτή της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την αρνητική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ για την παραχωρήση του αρχαιολογικού χώρου στο Σούνιο.

«Περισσεύουν τα κροκοδείλια δάκρυα της Κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του Κ.Α.Σ. να μην παραχωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο για τις ανάγκες των γυρισμάτων βρετανικής τηλεοπτικής σειράς» σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη με ανακοίνωση που εξέδωσε και πρόσθεσε: «Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε είναι ότι η Κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον Πολιτισμό».

Μάλιστα, επισήμανε ότι το υπουργείο Πολιτισμού παραμένει άβουλος παρατηρητής στην προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να αποσπάσει τον κινηματογράφο από τον φυσικό του χώρο και να τον ενσωματώσει στην εργαλειοθήκη της κυβερνητικής προπαγάνδας.

 

«Δυστυχώς, οι εισηγήσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Hellenic Film Commission για μια νέα διαδικασία αδειοδότησης κινηματογραφικών παραγωγών σε αρχαιολογικούς χώρους, παραμένουν ακόμη στον αέρα» συμπληρώνει και καταλήγει: «Τα αποτελέσματα της απραξίας είναι πλέον ορατά σε όλους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here