Ν. Παππάς: Ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με το ευρώ-Παραίτηση αν βγει «ναι».

Τη διαβεβαίωση ότι οι Τράπεζες θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη έδωσε ο υπουργός Επικρατείας  N. Παππάς ο οποίος εξήρε την υποδειγματική ψυχραιμία με την οποία ο λαός αντιμετωπίζει την κατάσταση που άλλη δημιούργησαν.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, μιλώντας στο Μέγκα, χαρακτήρισε «ολέθριο λάθος να συνδέεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος με την παραμονή της χώρας στο ευρώ» και απαντώντας στις αιτιάσεις ευρωπαίων αξιωματούχων  αναρωτήθηκε: Θα ήθελα να μου πουν  οι ευρωπαίοι ποιούς κανόνες ήθελε να παραβιάσει η Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ ότι απορρίπτει το ελληνικό αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του ελληνικού προγράμματος, είπε ότι είναι μιά πολύ αρνητική εξέλιξη.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί το δημοψήφισμα ως όρος μιας συμφωνίας» και πρόσθεσε: «η Ελλάδα κυρίαρχο κράτος, ο κυρίαρχος λαός θα αποφανθεί με ψυχραιμία και θα δούμε ποιος θα αγνοήσει αυτή την ετυμηγορία. Ολοι απευχονται τα ακραία σενάρια. Δεν θα δαπανούσαν τόσο χρόνο αλλιώς για την Ελλάδα», συνέχισε.

>Είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Υπάρχουν πάντα διαβουλεύσεις. Ελπίζω να μην επικρατήσουν ακραίες φωνές. Ειναι όμως αδιανόητο να εκβιάζεται ένας λαός. Δεν υπάρχουν τείχη στην Ευρώπη.», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς. Όσον αφορά την πληρωμή του ΔΝΤ, είπε πως «θα πρέπει να υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή ενώ απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν επικρατήσει το ναι, είπε, εμμέσως πως η κυβέρνηση θα παραιτηθεί: «Δεν είμαστε σαν κάποιους σοσιαλιστές υπουργούς που μετά έγιναν εκσυγχρονιστές υπουργοί και μετά μνημονιακοί υπουργοί. Η κυβέρνηση και εγώ δεν εξελέγησαν για να εφαρμόσουμε μνημόνιο», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here