Όλαφ Σολτς: Έχω εντολή για να ηγηθώ, σε συνασπισμό με Πράσινους και FDP

«Οι Γερμανοί ενίσχυσαν τρία κόμματα – τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το FDP – και κατά συνέπεια έδωσαν καθαρή εντολή: αυτοί οι τρεις πρέπει να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση», τόνισε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών.

Ο Ολαφ Σολτς, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία, επανέλαβε και πάλι σήμερα ότι έχει εντολή για να ηγηθεί τις επόμενης κυβέρνησης μετά την οριακή νίκη του κόμματος στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.

Οσο για τους κυβερνώντες συντηρητικούς της Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι τους έστειλαν το μήνυμα ότι είναι η ώρα να περάσουν στην αντιπολίτευση έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν πολύ καθαρά. Είπαν ποιος πρέπει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ενίσχυσαν τρία κόμματα – του Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το FDP – κατά συνέπεια, οι πολίτες αυτής της χώρας έδωσαν καθαρή εντολή – αυτοί οι τρεις πρέπει να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here