Μήνυση κατά των οκτώ αστυνομικών από την οικογένεια του Ζακ

Mήνυση κατά των αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Zακ Κωστόπουλου κατέθεσε η οικογένειά σήμερα, μέσω των δικηγόρων Άννας ΠαπαρρούσουΧρύσας Πετσιμέρηκαι Κλειώς Παπαπαντολέων, μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ παραπέμπει όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς στο πειθαρχικό με τις βαρύτατες ποινές της απόταξης και της αργίας με απόλυση.

Οι τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, ενώ οι πέντε υπόλοιποιμ ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση.

«Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησής της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here