Οικονομική ενίσχυση 97.000 ευρώ στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ

 

Oικονομική βοήθεια ύψους 6 εκατ. δηναρίων (δηλαδή περίπου 97 χιλιάδες ευρώ) θα δώσει η ΠΓΔΜ στην Ελλάδα για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε με ανάρτηση του ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Οι πολίτες μας με βαθιά θλίψη ενημερώθηκαν από τις ειδήσεις για τις μεγάλες απώλειες και τους νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και στην περιοχή της Αθήνας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στο φίλο ελληνικό λαό, και βαθύνει θλίψη για τις χαμένες ζωές και τη συμπαράστασή μας σε όλες τις οικογένειες που σ’ αυτή την τρομερή τραγωδία έχασαν συγγενείς και φίλους» ανέφερε η ανάρτησή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Στη συνέχεια αναφέρει πως αποφασίστηκε η διάθεση 6 εκατ. δηναρίων προς την Ελλάδα. «Επιπλέον, η κυβέρνηση μας έχει αποφασίσει να σχηματίσει ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συντονίζει τη σχετική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συμφωνήσουμε σύμφωνα με τα αρμόδια ιδρύματα στην Ελλάδα και την πόλη της Αθήνα. Στις σκέψεις μας έχουμε τη μάχη που δίνει η Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών», συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here