ΟΙΕΛΕ: Τα Αρσάκεια υποχρεώνουν καθηγητές να υπογράψουν ότι είναι ψέματα οι καταγγελίες κατά Λιγνάδη

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωράει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας κάνοντας λόγο για κινήσεις που αποσκοπούν στην φίμωση και στον πειθαναγκασμό συναδέλφων των Αρσακείων Σχολείων.

Η ομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στα Αρσάκεια η ομάδα «αυθορμήτως ενεργούντων», προσκείμενων στην ηγεσία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας εκπαιδευτικών, ζητά από τους εκπαιδευτικούς «δημοκρατικά» να υπογράψουν κείμενο που χαρακτηρίζει ως «ψευδολογίες» τις συγκλονιστικές μαρτυρίες κακοποίησης θυμάτων της «δράσης» Λιγνάδη.

«Ο πανικός που διακατέχει κάποιους και ο τρόμος μπροστά στο τσουνάμι των αποκαλύψεων που έρχεται αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κείμενο διακινήθηκε μέσα στη νύχτα! Τι φοβούνται άραγε τόσο πολύ;» διερωτάται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

«Σε μια απαράδεκτη κίνηση φίμωσης και πειθαναγκασμού των συναδέλφων των Αρσακείων Σχολείων προχώρησε ομάδα «αυθορμήτως ενεργούντων», προσκείμενων στην ηγεσία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας εκπαιδευτικών.

Εξοργισμένοι συνάδελφοι μας απέστειλαν το κατάπτυστο κείμενο που καλούνται «δημοκρατικά» να υπογράψουν (όλοι γνωρίζουμε τι περιμένει τους αντιφρονούντες…). Στο κείμενο αυτό με τον παραπλανητικό τίτλο «Δεν φοβόμαστε» χαρακτηρίζονται ως «ψευδολογίες» οι συγκλονιστικές μαρτυρίες κακοποίησης θυμάτων της «δράσης» Λιγνάδη στα Αρσάκεια Σχολεία. Ο πανικός που διακατέχει κάποιους και ο τρόμος μπροστά στο τσουνάμι των αποκαλύψεων που έρχεται αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κείμενο διακινήθηκε μέσα στη νύχτα! Τι φοβούνται άραγε τόσο πολύ;» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Επισυνάπτεται το κείμενο που διακινήθηκε «νύχτα» όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Τι λένει τρεις εκπαιδευτικοί των Αρσακείων

Για συκοφαντίες και απειλές κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Μιλτιάδης Σγουρίδης, Χαράλαμπος Αμπαζής.

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

Πληροφορούμαστε με αγανάκτηση ότι ο γνωστός ιδεολογικός πολέμιος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κ. Μ. Κουρουτός, χρησιμοποιώντας την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος ως φερέφωνο της προσωπικής του προπαγάνδας, κατηγορεί εμάς, τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων, που επωνύμως συντάξαμε και ζητήσαμε να διακινηθεί στους συναδέλφους μας, επίσης εκπαιδευτικούς των Αρσακείων προς υπογραφή ένα κείμενο στο οποίο δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε υπόγειες, ανώνυμες και ύποπτες διαδικτυακές μεθοδεύσεις που διασύρουν την τιμή, την υπόληψη και το έργο μας, ως «όργανα» της Διοίκησης, που, δήθεν, τρομοκρατούμε τους συναδέλφους μας. Μας κατηγορεί δε για απόπειρα συγκάλυψης (!) περιστατικών κακοποίησης θυμάτων και παρεμπόδισης (!) συναφών αποκαλύψεων.

Ακούστε κύριε Κουρουτέ,

Προφανώς κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια και νομίζετε ότι όλοι σκεπτόμαστε και ενεργούμε με τον ίδιο τρόπο. Εμείς πρωτοστατήσαμε στην κίνηση αυτή, με το ονοματεπώνυμό μας (όχι όπως οι ανώνυμοι συνάδελφοί μας που σας μετέφεραν πληροφορίες «αγανακτισμένοι»).  Η κίνησή μας υπήρξε αυτονόητη αντίδραση, απέναντι σε μια πρωτοφανή στα χρονικά, σε ποιότητα και σε έκταση, επίθεση «λάσπης», που πλήττει βάναυσα την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Αυτό που εσείς χαρακτηρίζετε ως «μαρτυρίες θυμάτων» είναι ένα κατάπτυστο κείμενο, στο οποίο, όποιος θέλει, δύναται να δηλώσει κατά την κρίση του, απλώς «τικάροντας» ένα κουτάκι, ότι υπήρξε θύμα ή μάρτυρας περιστατικού, που κατά την απόλυτη κρίση του συνιστά περιστατικό σεξουαλικής ή/και λεκτικής ή /και ψυχολογικής βίας εντός των Αρσακείων Σχολείων. Όλα, σε ένα τσουβάλι! Η, κατά την κρίση του καθενός, ψυχολογική βία, στο ίδιο τσουβάλι με τη σεξουαλική βία! Και όλα αυτά, χωρίς οι «καταγγέλλοντες» να υποχρεούνται να δηλώσουν είτε τα δικά τους στοιχεία, είτε τα στοιχεία του φερομένου ως θύματος (σε περίπτωση που οι ίδιοι είναι «μάρτυρες»), είτε τα στοιχεία του φερομένου ως θύτη είτε τον τόπο και τον χρόνο που φέρεται να έχει λάβει χώρα το κάθε συμβάν είτε, τέλος, στοιχειώδη περιγραφή του φερομένου ως συμβάντος.

Κύριε Κουρουτέ, η αμετροέπεια με την οποία λαϊκίζετε δημοσίως, παριστάνοντας τον αυτόκλητο προστάτη των θυμάτων, ως εάν εμείς να ήμασταν εναντίον των μαθητών μας (!), δεν σας επιτρέπει να αντιληφθείτε ότι το κατάπτυστο αυτό κείμενο συγκέντρωσης «καταγγελιών» συνιστά βαθιά αντιδημοκρατική και αδιαφανή ενέργεια που μόνο στην προστασία των θυμάτων δεν αποβλέπει. Η επικρότησή του από μέρους σας παραπέμπει σε άλλες εποχές, ευτυχώς παρελθούσες, αλλά και καταγεγραμμένες στην ιστορική μνήμη. Αλήθεια, εσείς θα ανεχόσασταν να εργάζεστε σε έναν χώρο, για τον οποίο διασπείρεται γενικώς και αορίστως η φήμη ότι το διδακτικό προσωπικό ασκεί σεξουαλική ή/και ψυχολογική ή/και λεκτική βία;  Δεν θα προστατεύατε τον εαυτό σας και τον χώρο εργασίας σας;  Και τι θα απαντούσατε στις ερωτήσεις των οικείων σας; «Δεν είμαι εγώ – για άλλους τα λένε;».

Αν αντιλαμβανόσασταν τον θεσμικό σας ρόλο, θα ήσασταν αναφανδόν υπέρ μας, σε αυτή τη μάχη. Αλλά, εφόσον επιλέγετε να σταθείτε απέναντί μας, βάλτε το καλά στον νου σας: Ως εδώ, κ. Κουρουτέ! Δεν θα σας επιτρέψουμε να εξευτελίσετε εμάς και το εργασιακό μας περιβάλλον, προκειμένου να εξυπηρετήσετε την προσωπική σας ατζέντα φιλοδοξιών. Εφεξής, απέναντί σας θα βρίσκετε εκπαιδευτικούς με ονοματεπώνυμο που θα απαντούν στις χυδαίες πρακτικές σας και θα σας αντιμετωπίζουν όπως αξίζει σε κοινούς συκοφάντες, λασπολόγους και προβοκάτορες.

Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Μιλτιάδης Σγουρίδης, Χαράλαμπος Αμπαζής

Εκπαιδευτικοί των Αρσακείων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here