ΟΗΕ: Πάνω από 300.000 πρόσφυγες «πέρασαν» τη Μεσόγειο από τις αρχές του 2015

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στοιχεία σοκ για το εκρηκτικό πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων αλλά και την τεράστια ευθύνη των ευρωπαικών χωρών ως προς την πολιτική που ακολουθούν ενόψει των συνεχών αυξανόμενων ροών έφερε στο φως της δημοσιότητας σήμερα Παρασκευή η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR).

Οπως ανακοίνωσε, περισσότεροι από 300.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και περισσότεροι από 2.500 έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη.

«Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που διέσχισαν τη Μεσόγειο φέτος ξεπερνά πλέον τις 300.000 με περίπου 200.000 από αυτούς να έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 110.000 στην Ιταλία, σε σχέση με 219.000 που ήταν ο συνολικός αριθμός τους το 2014″, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της UNCHR Μελίσα Φλέμινγκ.

Περίπου 2.500 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, είπε η εκπρόσωπος. Είναι ενδεικτικό  ότι ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει περίπου 200 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι ανοικτά της Λιβύης μετά το ναυάγιο, χθες, σκάφους που τους μετέφερε.

Πέρυσι, περίπου 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείτο η τύχη τους στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την UNCHR.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here