ΟΗΕ: Μην εκδίδετε άτομα στη Τουρκία, κινδυνεύουν-Δικαίωση της ελληνικής δικαιοσύνης

Τα Ηνωμένη Εθνη εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την έκδοση στη Τουρκία από την Μιανμάρ και την Μαλαισία, ενός Τούρκου δασκάλου που εργαζόταν για δύο σχολεία τα οποία ίδρυσαν οπαδοί του Γκιουλέν στην Μιανμάρ. Υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν μα παραβίαση δικαιωμάτων και βασανιστήρια!

Πρόκειται για θέση που δικαιώνει πλήρως τις πρόσφασεις της ελληνικής δικαιοσύνης που απέρριψε ανάλογα αιτήματα έκδοσης Τούρκων στρατιωτικών, με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, του σοβαρού κινδύνου δηλαδή που θα διέτρεχαν στην Τουρκία τα δικαιώματά τους.

Με την θέση αυτή του ΟΗΕ, η Τουρκία, πλέον απομονώνεται και διεθνώς καθώς θεωρείται μια χώρα όπου δεν εφαρμόζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ν. Α Ασία, καλεί τις αρχές να μην εκδίδουν Τούρκους πολίτες λόγω του υψηλού κινδύνου που αντιμετωπίζουν στη Τουρκία!

Ο συγκεκριμένος είναι ο έκτος τούρκος πολίτης που εκδίδεται στη Τουρκία από την ΝΑ Ασία για συνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν, αναφέρουν τα Ηνωμενα Εθνη.»Πέντε Τούρκοι πολίτες έχουν ήδη βιαίως επιστρέψει από την Μαλαισία στη Τουρκία από τον περασμένο Οκτώβριο. Εκτιμάται ότι όλοι παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς δίκη. Το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανησυχεί σοβαρά για την ασφάλειά τους στην Τουρκία όπου υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι είναι αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο βαρύτατης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σμπερλαμβανομένων και βασανιστηρίων», επισημαίνει ο ΟΗΕ

Recalling that Sökmen, an accountant who had been working at an international school in Yangon, is at least the sixth person to be deported from South-East Asia over alleged connections to Gülen movement, UN said: “Five Turkish nationals have been forcibly returned from Malaysia since last October. It is believed all five remain in detention without trial. The UN Human Rights Office has serious concerns for their safety in Turkey where there are substantial grounds to believe that they would face an imminent risk of grave human rights violations, including torture.”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here