«Οι ζωές μας έχουν αξία»: Διαδήλωση στη ΓΑΔΑ για τη δολοφονία του Ζακ (φωτο)

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά το κάλεσμα της πρωτοβουλίας για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου Justice For Zak/Zackie και 11 ακόμα οργανώσεων από τον χώρο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, των δικαιωμάτων στην υγεία και των πολιτικών δικαιωμάτων.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν με πορεία από το σημείο της προσυγκέντρωσης προς τη ΓΑΔΑ και κεντρικό σύνθημα «οργή και θλίψει, η Zackie θα μας λείψει».

Μετά τη ΓΑΔΑ, η πορεία κατέληξε στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ, στην οδό Γλάδστωνος.

Βασικό σημείο της διαμαρτυρίας αποτελεί η στάση των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό και η υπέρμετρη βαρβαρότητα με την οποία μεταχειρίστηκαν το ανύμπορο και αιμόφυρτο σώμα του Ζακ. Η παραδειγματική τιμωρία των ενστόλων «που ακύρωσαν με τις πρακτικές τους οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί», καθώς και το τέλος της αστυνομικής βίας, ειδικά απέναντι σε πιο αδύναμους πολίτες, βρίσκονται στο κέντρο των αιτημάτων.

Από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τις σφαίρες του Κορκονέα μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά μπροστά στους αστυνομικούς, από τους ξυλοδαρμούς προσφύγων στα αστυνομικά τμήματα μέχρι την αδικαίωτη μνήμη του Νίκου Σακελλίων, από τις ζαρντινιέρες μέχρι τις βίαιες προσαγωγές τρανς γυναικών, η Αστυνομία αναλαμβάνει να ταξινομήσει τα σώματα μας σε σώματα δίχως σημασία και τις ζωές μας ως ανάξιες να βιωθούν, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Απαιτούμε την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ με την τιμωρία όλων των ενόχων. Απαιτούμε το σεβασμό της ύπαρξης μας.

Τέλος, το κάλεσμα κάνει έντονη αναφορά στο κλίμα κοινωνικής βαρβαρότητας που επικρατεί σε κύκλους της κοινωνίας και το οποίο φροντίζουν να σιγοντάρουν τα ΜΜΕ, εντείνοντας έτσι τον καθημερινό κίνδυνο για τις γυναίκες, τα ΛΟΑΤΚΙ υποκείμενα, τους πρόσφυγες, τους αντιφασίστες, τις μετανάστριες, τους ανθρώπους με αναπηρία, τους ψυχικά ασθενείς, τους κρατούμενοι και τους αποφυλακισμένους, τους χρήστες και τους απεξαρτημένους, τους ανρθώπους που ζουν με HIV, τους φτωχούς και τους αστέγους κοκ.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here