Οι τζαμπατζήδες influencers που κάνουν τράκα και στο παγωτό

Πωλητής παγωτών αγανάκτησε με τους τζαμπατζήδες και έγινε inflluencer ο ίδιος…

Ο πωλητής, λοιπόν, δημοσίευσε στον λογαριασμό του ότι οι influencers που θέλουν να απολαύσουν το παγωτό του θα πρέπει να το πληρώσουν διπλό, δήλωση που αυτόματα έγινε viral. Η μάστιγα των «επιδραστικών» ειδικών του κάθε χώρου που επικαλούνται την πληθώρα των «ακολούθων» τους στα social media όταν απευθύνονται σε εστιατόρια, εταιρείες καλλυντικών, ξενοδοχεία κ.λπ., εκνεύρισε τον Nicchi (όπως υποστηρίζει φυσικά, γιατί δεν ξέρουμε και τι ακριβώς συμβαίνει) που δήλωσε στους LA Times:

«Αρχικά μπερδεύτηκα. Έρχονταν διάφοροι του τύπου “Γεια σου τι κάνεις; Δεν ξέρω αν με ακολουθείς αλλά έχω 100.000 ακόλουθους. Μπορείς να μου δώσεις ένα παγωτό; Και εγώ θα κάνω σχετική δημοσίευση γι’ αυτό στο story μου”. Ξαφνιάστηκα. Μιλάμε για κάτι που κοστίζει μόλις 4 δολάρια. Σοβαρολογούμε τώρα;»

Αυτό συνέβη αρκετές φορές μέχρι που ο Nocchi έφτασε στα όριά του και τύπωσε ένα σήμα που έλεγε ότι «οι influencers θα πληρώνουν τα διπλά» επισημαίνοντας ότι δεν θα τους έδινε ποτέ δωρεάν παγωτό με αντάλλαγμα δημοσίευση. Αποτέλεσμα; Η δημοσίευση που έκανε στον λογαριασμό του στα social media έγινε viral.

«Είμαστε οι αντι-influencers influencers», είπε στην εφημερίδα Guardian.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού πέρυσι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Δουβλίνο απέρριψε δημοσίως το αίτημα γνωστής food blogger για δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο του με ανταπόδοση την προβολή των επιχειρήσεών του.

Oπότε τι κάνουμε; Φτιάχνουμε εάν φέικ προφίλ με μερικές ανάλογες φωτογραφίες κούκλας ή κούκλου, ναυλωνουμε έναν πληροφορικάριο και έναν «μοντέρ» για τις φέικ φωτογραφίες και ΒΟΥΡ για να γίνουμε όλοι influencer και τζαμπατζήδες;

Ή απλά συνειδητοποιούμε ότι η λέξη «ακόλουθος» είναι υποτιμητική και κόβουμε τα ακολουθιλίκια;

Βέβαια κάποιοι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα βγάζουν ως influencers πολύ καλό μεροκάματο. Ομως αυτό θέλουμε; Να ενισχύσουμε οικονομικά τη νέα στρατιά εύκολου κέρδους; Να είμαστε πρόβατα; Προς συζήτηση με τον εαυτό μας που μας ακολουθεί ανυστερόβουλα και διακριτικά….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here