Οι τραγικές συνέπειες από την καθυστέρηση λήψης μέτρων στην Αυστραλία: 394 νέα κρούσματα 17 θάνατοι

 

 

Του Βαγγέλη Μαρκουλή

 

Η πιο θλιβερή ημέρα από την εμφάνιση του covid-19, ήταν η σημερινή για την Αυστραλία.  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, έκανε γνωστό ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 394 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βικτώρια και 17 ακόμα άτομα έχασαν τη μάχη με τον ιό. Μόλις στις 2 Αυγούστου φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν, ότι αρχίζουν να χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης και κήρυξαν την Βικτώρια σε «κατάσταση καταστροφής» με πρόσθετα μέτρα, απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ, κλείσιμο περιοχών και στην αυστηρή επιτήρηση των νέων μέτρων από την Αστυνομία. Ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο, είναι ο μεγαλύτερος. από την έναρξη της πανδημίας. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να παρατηρήσουμε, ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας, πήρε σχεδόν αμέσως κάποια μέτρα, τα οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν δραστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το SBS, μεταξύ των νεκρών, υπάρχουν δύο άνδρες στην ηλικία των 50 ετών, τέσσερις άνδρες στη δεκαετία των 70χρόνων, τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες στη δεκαετία του 80 και δύο γυναίκες και τρεις άνδρες στη δεκαετία του 90. Δέκα από τους 17 θανάτους σχετίζονται με μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Μέχρι στιγμής, 634 άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Πολιτείες. 43 απ’ αυτά βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 26 απ’ αυτά αναπνέουν με την βοήθεια αναπνευστήρων.

Παρά τους ελέγχους όμως οι πολίτες συνεχίζουν να αγνοούν τα μέτρα. Το τελευταίο 24ωρο, η αστυνομία της Βικτώριας «έκοψε»

268 πρόστιμα σε πολίτες που είτε δεν φορούσαν μάσκα και δεν δέχτηκαν να την φορέσουν, είτε βρέθηκαν να κυκλοφορούν στη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τραγική η κατάσταση στα γηροκομεία

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βικτώριας, ο αριθμός των κρουσμάτων στα γηροκομεία της Βικτώριας καταγράφεται στην παρακάτω λίστα:

186 κρούσματα, Epping Gardens Aged Care, Epping

169 κρούσματα, St Basil’s Homes for the Aged, Fawkner

146 κρούσματα, Estia Aged Care Facility, Ardeer

123 κρούσματα, Kirkbrae Presbyterian Homes, Kilsyth

105 κρούσματα, BaptCare Wyndham Lodge Community, Werribee

96 κρούσματα, Estia Aged Care Facility, Heidelberg

93 κρούσματα, Outlook Gardens Aged Care Facility, Dandenong North

87 κρούσματα, Arcare Aged Care Facility, Craigieburn

78 κρούσματα, Glendale Aged Care Facility, Werribee

77 κρούσματα, Aurrum Aged Care, Plenty

Αυτοτραυματισμοί

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αυξημένες περιπτώσεις αυτοτραυματισμού νέων. Η αύξηση είναι της τάξης του 33% σε άτομα 18 ετών και κάτω που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα εξαιτίας αυτοτραυματισμών. Συνολικά, σημειώθηκε αύξηση 23,3% στον αριθμό των ατόμων που εκδήλωσαν κάποια ψυχική ασθένεια το προηγούμενο 12μηνο. Η κυβέρνηση της Βικτώριας ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Θα δαπανήσει επιπλέον 59,7 εκατομμύρια δολάρια για υπηρεσίες που περιθάλπουν άτομα με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here