Οι «εκατό» της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο στο Ιόνιο: η μία στις δύο επιχειρήσεις δεν κόβει αποδείξεις

Παραβατικότητα που υπερβαίνει το 53% στην έκδοση φορολογικών στοιχείων στα νησιά του Ιονίου, διαπιστώθηκε από τους ελέγχους στα νησιά του Ιονίου  απο την  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία. 

Το σχέδιο προέβλεπε και κατασχέσεις εισπράξεων από επιχειρήσεις που εισπράττουν τοις μετρητοίς και παράλληλα εμφανίζουν σημαντικά ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέσα σε ένα διήμερο οι εκατο ελεγκτές με την επιχείριση που είχε   κωδική (;) ονομασία «Ιόνιο», σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα διαπίστωσαν τα εξής:

Αναλυτικά στην Κεφαλλονιά έγιναν έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις (εστιατόρια-ταβέρνες -μπαρ), και σε 11 από αυτές διαπιστώθηκαν 38 παραβάσεις.

Στη Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 59 επιχειρήσεις (μπαρ-ταβέρνες -εστιατόρια-καταλύματα-κοσμηματοπωλεία -επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ) όπου σε 28από αυτές  διαπιστώθηκαν 52 παραβάσεις

Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν 345 παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 69,44%).

Οι έλεγχοι  είχαν ως αποτέλεσμα την 48ωρη αναστολή λειτουργίας συνολικά σε οκτώ επιχειρήσεις: έξι στην Κέρκυρα, μια στην Κεφαλονιά και μια επιχείρηση στη Ζάκυνθο.

Υψηλή ήταν και η παραβατικότητα της ασφαλιστικής νομοθεσίας (12 στις 18 επιχειρήσεις), που περιλαμβάνει αδήλωτη εργασία για 4 απασχολούμενους και απασχόληση εκτός ωραρίου εργασίας για 27 απασχολούμενους. Δυο αλλοδαποί εργαζόμενοι χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά προσήχθησαν για διοικητική απέλαση καθώς και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here