Οι «άριστοι» του Μητσοτάκη έκαναν θέα την Ευρώπη-Την wikipedia να άνοιγαν…

Ενα ακόμη σοβαρό ιστορικό ατόπημα του πρωθυπουργού, μας δείχνει τον ολισθηρό δρόμο της  ψευδεπίγραφης «αριστείας» που πρεσβεύουν…. Οι λογογράφοι του, ενόψει της ημέρας της Ευρώπης,  αναγόρευσαν την Ευρώπη σε θεά, ενώ την Βικιπαδεια να άνοιγαν θα έβλεπαν το σωστό. ότι κατά την μυθολογία, ήταν κόρη του βασιλιά της Φοινίκης..

Γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός:

«Η θεά Ευρώπη έχει ελληνική καταγωγή, συνεχίζει να ταξιδεύει στις χώρες μας και να προστατεύει την ήπειρό μας. Αισιόδοξη πάντα, μας ζητά να βαθύνουμε την Δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τους δεσμούς μας. Για πιο ευτυχισμένους πολίτες. Με πιο δίκαιες κοινωνίες. Και σ’ ένα «πράσινο», βιώσιμο περιβάλλον. Είναι στο χέρι μας το δύσκολο, αλλά γοητευτικό ταξίδι της προόδου να συνεχιστεί».

Ενω το σωστό είναι:

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ο Μίνωας εθεωρείτο γιος του Δία. Ο Δίας ερωτεύθηκε την κόρη του βασιλιά Φοινίκης ΑγήνοραΕυρώπη. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε λευκό ταύρο και με την γοητεία του σαγήνεψε την Ευρώπη που έκατσε πάνω του. Τότε ο Δίας την απήγαγε την μετέφερε σε όλη την σημερινή Ευρώπη και μετά την πήγε στην Κρήτη όπου και έκανε το γάμο κάτω από ένα πλάτανο στη Γόρτυνα. Από το γάμο αυτό γεννήθηκαν οι ΜίνωαςΡαδάμανθυς και Σαρπηδόνας. Η ιστορία απεικονίζεται στο νόμισμα των 2 ευρώ.

Αν ούτε αυτό δεν μπορούν να πούνε σωστά οι άριστοι συνεργάτες του άριστου πρωθυπουργού, τότε να μην φανταστούμε για άλλα…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here