Οι προτάσεις του Παναθηναϊκού στη Super League για τους δανεικούς

Τις προτάσεις της στη Super League σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το πρώτο και σημαντικότερο σημείο στο οποίο εστιάζει η διοίκηση του «τριφυλλιού» είναι ο περιορισμός των δανεικών ποδοσφαιριστών («το πολύ σε δύο ομάδες δανεικούς»), «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο τον Ολυμπιακό.

Οι βασικές αλλαγές που προτείνουν οι Πράσινοι στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι:

1) Περιορισμός δανεικών ποδοσφαιριστών. Η ίδια πρόταση είχε παρουσιαστεί από την ΠΑΕ και πέρυσι με βασικά σημεία κάθε ομάδα να μπορεί να έχει έως έξι δανεικούς, να μην μπορεί να δανείσει πάνω από δύο δανεικούς σε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος, ούτε και να δανείσει ποδοσφαιριστές σε πάνω από 2 ομάδες του πρωταθλήματος.

2) Περιορισμός στα ρόστερ. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει από το 2009 στη Superleague, αλλά ποτέ δεν έχει καταλήξει σε κανονισμό. Σχετικές διατάξεις υπάρχουν στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα και στις διοργανώσεις UEFA. Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι κάθε ομάδα να μπορεί να δηλώσει έως 25 ποδοσφαιριστές άνω των 21 ετών και απεριόριστους κάτω από αυτήν την ηλικία. Για την προσαρμογή των ομάδων στο νέο δεδομένο, την 1η αγωνιστική περίοδο εφαρμογής θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν 27 και τη 2η 26.

3) Προσαρμογή διατάξεων για Συνεισφορά Αλληλεγγύης & Αποζημίωση Κατάρτισης και στις εθνικές μετεγγραφές. H πρόταση του τριφυλλιού προβλέπει οι ομάδες που συμβάλλουν στην κατάρτιση ενός ποδοσφαιριστή να λαμβάνουν ένα ποσοστό επί του ποσού μετεγγραφής ή κάποιο ποσό όταν υπογράφει ο ποδοσφαιριστές το 1ο επαγγελματικό συμβόλαιο. Προσαρμόζει ότι ισχύει διεθνώς και στο ελληνικό σύστημα και θα ευνοήσει στην ανάπτυξη όλων των ομάδων που καταρτίζουν ποδοσφαιριστές. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να βοηθηθούν όλα τα σωματεία, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά, που συμβάλουν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, μέσω της κατάρτισης ποδοσφαιριστών.

4) Εξορθολογισμός και προσαρμογή στους διεθνείς κανονισμούς, όσον αφορά την αποζημίωση των ποδοσφαιριστών σε περιπτώσεις λύσης συμβολαίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here