Οι Πρέσπες οδήγησαν σε αυξημένες πωλήσεις ομολόγων Ελλάδας και Σκοπίων

Σε ανταπόκριση, από τη Φρανκφούρτη, η Handelsblatt αναφέρεται στην ανοδική πορεία των ομολόγων Ελλάδας και ΠΓΔΜ, μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε άρθρο με τίτλο: «Τα ομόλογα της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ επωφελούνται από το τέλος της διαμάχης για το ονοματολογικό».

Μετά την επίλυση της διαμάχης, αναφέρει το άρθρο, «οι επενδυτές έσπευσαν να εφοδιαστούν ομόλογα από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Αυτό ώθησε τη Δευτέρα την απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου στο χαμηλότερο επίπεδο τετραμήνου, στο 4,068% ενώ η απόδοση του ομολόγου της ΠΓΔΜ που λήγει το 2021 άγγιξε επίσης το χαμηλότερο επίπεδο τετραμήνου, αγγίζοντας το 1,55%».

Θετική εξέλιξη είναι σύμφωνα με το άρθρο το γεγονός  ότι για την ΠΓΔΜ ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ για την Ελλάδα ειδικός της DZ Bank θεωρεί επιπλέον θετική εξέλιξη την έκδοση του πενταετούς ομολόγου, αν και εκτιμά ότι το υψηλό χρέος εξακολουθεί να προκαλεί «πονοκέφαλο».

Παρά ταύτα απο το πενταετές ομολογο η Ελλάδα αναμένεται να αντλήσει 2 έως 3 δισ. συμφωνα με τους Γερμανους αλλά και άλλους οικονομικούς παράγοντες της ΕΕ. Η Ελλαδα αναμένει 2 δισ. σίγουρα -ελπιζει να φτάσει και στα 3 δισ. ομως και με τα 2 δισ. θα είναι ικανοποιημένη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here