Οι πιο καθαρές και οι πιο βρώμικες παραλίες στην Αττική

H ιστοσελίδα cleanbeaches.gr που συγκεντρώνει στοιχεία από άλλες σελίδες και «εντοπίζει» τις πιο καθαρές παραλίες, έχει αναλυτικά και με χάρτη  πίνακες για πολλές περιοχές της Ελλάδας και της Αττικής ειδικότερα. Παραθέτει μάλιστα το who is who κάθε παραλίας από άποψη μικροβιακού φορτίου με τις αναλύσεις που έγιναν μέσα στον Ιούνιο από δειγματοληψία σε κάθε παραλία χωριστά και σε ορισμένες περιπτώσεις (στις μεγάλες παραλίες) έχει στοιχεία για δύο ή και τρία σημεία τους. 
Σε πολλές περιοχές μια μεγάλη παραλία μπορεί σε κάποια σημεία να είναι ακατάλληλη και σε άλλα πεντακάθαρη ή έστω καθαρή και κατάλληλη
Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε και πόσο σχετικά καθαρή ή βρώμικη (ακατάλληλη)  είναι και η παραλία που σας ενδιαφέρει, καθώς συγκεντρώνονται εκεί στοιχεία για πάνω από 500 παραλίες στην Ελλάδα.  Επίσης υπάρχει για κάθε παραλία και χάρτης  google map για να έχετε και εικόνα της περιοχής εκτός από τις αναλυτικες μετρήσεις τριών επιβαρυντικών στοιχείων.
Οι περισσότερες μετρήσεις έγιναν στις αρχές Ιουνίου από το ΠΑΚΟΕ σε περίπου τρία σημεία κάθε παραλίας (ειδικά στις μεγάλες). Αργότερα το ΠΑΚΟΕ επανέλαβε τη δειγματοληψία σε πολλές από τις αναφερόμενες παραλίες. Εξετάσθηκε η συγκέντρωση κολοβακτηριδίων, Eschericia coli και εντερόκοκκου.
Στη Νότια Αττική οι δέκα πιο καθαρές παραλίες  είναι οι εξής:

 

Στην Ανατολική Αττική οι δέκα πιο καθαρές είναι οι εξής

 

Στη Δυτική Αττική οι δέκα πιο καθαρές παραλίες είναι οι εξής:

 

ΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΙΕΣ

Οι προαναφερόμενες ήταν οι πιο καθαρές από όσες εξετάστηκαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα άλλα 150 σημεία της Αττικής από τα οποία ελήφθησαν δείγματα ήταν ακατάλληλα ή βρώμικα. Ακατάλληλα βρέθηκαν μόνον τα 14.  Απλά τα υπόλοιπα σημεία δεν ήταν τόσο καθαρά όσο «το τοπ τεν» κάθε περιοχής -είχαν ή λίγο περισσότερα κολοβακτηρίδα, στα όρια του επιτρεπτού, οπότε η θάλασσα θεωρείται κατάλληλη για κολύμπι, όμως δεν ήταν τόσο λίγα όσο των πρώτων δέκα. Άλλα σημεία είχαν ίδια κολοβακτηρίδια αλλά υψηλότερη συγκέντρωση εντερόκοκκου, όπου και πάλι αν αυτή  είναι εντός των ορίων, η θαλάσσια περιοχή κρίνεται επίσης κατάλληλη. Για να είναι ακατάλληλη μια παραλία πρέπει να έχει συγκέντρωση κολοβακτηριδίων άνω των 250 ανα  100ml νερού, να ξεπερνάει το όριο των 100 στους εντερόκοκκους και το όριο των 50 σε Ε.coli

 

Ακατάλληλες βρέθηκαν

Στο Αλεποχώρι στο Προσκοπικό,

Στο Πορτο Γερμενό η παραλία του Αγίου Νικολάου,

Στην Ψάθα η ακτή μπροστά στο Καφέ Μπαρ

Στους Αγίους Θεοδώρους η παραλία στην  Καφετέρια και στην  Κινέτα, το  τέλος της παραλίας

Στη Σαλαμίνα το σημείο των  Φέρι Μπόουτ,

Στη Νέα Πέραμο η παραλία κοντά στο στρατόπεδο, επίσης στη Νέα Πέραμο η  θάλασσα  δίπλα στη Σχολή Πυροβολικού

Στην Ελευσίνα η παραλία μπροστά απο κατάστημα

Στον Πειραιά κάτω από την πλ. Αλεξάνδρας

Στην παραλία Γλυφάδας, στην Ψαροταβέρνα,

Στην Παραλία Βούλας δεξιά από την καφετέρια,

Η  Λίμνη της Βουλιαγμένης,

Στο Αυλάκι, παραλία 1ης, οικισμός Κορώνης

Η παραλία της Λούτσας ανάμεσα στην Αγία Ειρήνη και τις Κατασκηνώσεις

Στη Ραφήνα η παραλία Αργοναυτών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here