Οι ναυτικοί του Merbabu σε καραντίνα – Κάποιοι θα νοσηλευθούν σε νοσοκομείο

Το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Merbabu» με σημαία Μάλτας στο οποίο εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 18 από τα 25 μέλη του πληρώματός του παραμένει σε καραντίνα αρόδο στον Πειραιά.

Κατέπλευσε από λιμάνι της Τουρκίας έμφορτο με πετρέλαιο το οποίο ξεφόρτωσε στα ΕΛ.ΠΕ. και κατευθύνθηκε ανοιχτά του λιμανιού. Το 25μελές πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα στο πλοίο αλλά κάποιοι θα νοσηλευθούν γιατί χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση. Ίσως όλα τα μέλη να μεταφερθούν στην ξηρά, για να μπουν σε καραντίνα σε ειδικό ξενοδοχείο. Το πλοίο θα απολυμανθεί και θα ανέβει σε αυτό νέο πλήρωμα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφοράς ITF και το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS) έκαναν έκκληση για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πληρωμάτων.

Οι γενικού περιεχομένου οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό πάνω στα πλοία είναι οι εξής:

Όσοι ανεβαίνουν στο πλοίου για επαγγελματικούς λόγους θα πρέπει να παραμένουν όσο χρειάζεται και ούτε λεπτό παραπάνω. Τα μέλη πληρώματος να τηρούν απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια συναντήσεων με επισκέπτες και να επισημαίνουν σε αυτούς ότι πρέπει να προσέχουν. Τα πλοία πρέπει να εφοδιάζονται με γάντια μίας χρήσης για όλους τους επισκέπτες αλλά και το πλήρωμα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να τα φοράνε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο πλοίο και να τα βγάζουν μετά την αποβίβασή τους.

Πρέπει να διατίθενται θερμόμετρα για να εντοπίζουν ποιοι έχουν πυρετό και είναι ύποπτοι

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here