Οι λόγοι της καθυστέρησης της επισημοποίησης της συμφωνίας Ολυμπιακού-Σίλβα

 Ο Ολυμπιακός προχωράει σε διαπραγματεύσεις στην διεθνή αγορά με ομάδες και ποδοσφαιριστές για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του ενόψει της νέας σεζόν σε συνεννόηση πάντα με τον Μάρκο Σίλβα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πορτογάλο προπονητή και, σύμφωνα με πληροφορίες, η επισημοποίηση της μεταξύ τους συμφωνίας αναμένεται να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Ποιοι είναι οι λόγοι που έχει καθυστερήσει να ανακοινωθεί η πρόσληψη του νεαρού κόουτς;

Αυτοί έχουν να κάνουν καθαρά με την αποδέσμευσή του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που φαίνεται να είναι πλέον θέμα ημερών, αν όχι ωρών. Η διοίκηση της ομάδας της Πορτογαλίας θέλει να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα την πρόσληψη του Ζόρζε Ζεσούς, οπότε μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (1/7) επιθυμεί να έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Μάρκο Σίλβα. Το ίδιο επιδιώκει και ο 38χρονος προπονητής, προκειμένου να πιάσει δουλειά στον Ολυμπιακό.

Τα εμπόδια που καθυστερούν την άφιξη του Μάρκο Σίλβα είναι τα εξής:

Πρώτον, ο Πορτογάλος ζητάει ως αποζημίωση από την Σπόρτινγκ 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά ο σύλλογος του προτείνει το ποσό των 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Record», αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις που φέρονται διατεθειμένες να κάνουν οι δύο πλευρές.

Δεύτερον, πιο δύσκολο και κρίσιμο σημείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο όρος που θέτει η Σπόρτινγκ στον φιλόδοξο κόουτς, από τον οποίο ζητάει να αποδεχτεί ότι δεν θα εργαστεί στην Πόρτο ή στην Μπενφίκα μέχρι το 2018. Μάλιστα, κάτι ανάλογο έκαναν τα «λιοντάρια» και στην περίπτωση του Λεονάρντο Ζαρντίμ το 2014, όταν εκείνος συμφώνησε με τη Μονακό. Όμως, ο Μάρκο Σίλβα δεν τον αποδέχεται, δεν θέλει να δεσμευτεί, γι ΄ αυτό και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην συμφωνία του με τον Ολυμπιακό.

Πληροφορίες από τη Λισαβόνα αναφέρουν ότι και αυτό το εμπόδιο αναμένεται να ξεπεραστεί τα προσεχή εικοσιτετράωρα και ακολούθως ο Πορτογάλος προπονητής θα έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και να ανακοινωθεί η πρόσληψή του από τον Ολυμπιακό.     

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here