Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν ότι ο Μητσοτάκης έκανε την συνάντησή τους προεκλογικό σποτ

Άλλη μια προσπάθεια της ΝΔ να διασπείρει fake news, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τους καλλιτέχνες οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εμείς ζητήσαμε να τον δούμε, όπως κάνουμε με όλα τα κόμματα», καταγγέλλουν καλλιτέχνες, καθώς μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκαν να παίζουν σε προεκλογικό σποτ της ΝΔ (!)

«Στη δημοκρατία η πολιτική βούληση δεν εκφράζεται με πόζες και τσιτάτα, ούτε κάνοντας εξαγγελίες με τα έργα των άλλων» σχολιάζει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με καλλιτέχνες αναφέρει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

 

Υποκριτικό για … όσκαρ το όψιμο ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους δημιουργούς και τα πνευματικά δικαιώματα.

α. Η Νέα Δημοκρατία από θέση κυβερνητικής ευθύνης άφησε ανεξέλεγκτη την ΑΕΠΙ να εκμεταλλεύεται τους δημιουργούς για χρόνια, απομυζώντας τα πνευματικά τους δικαιώματα.
β. Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τη λύση – γέφυρα της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης, που κράτησε όρθιο το σύστημα είσπραξης και διανομής πνευματικών δικαιωμάτων και σύντομα μετασχηματίζεται σε ανεξάρτητο οργανισμό των ίδιων των δημιουργών, που ήταν και εξαρχής ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης.
γ. Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε ούτε καν τις πρόσφατες ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση για το ακατάσχετο των δημιουργών και την είσπραξη παλαιών οφειλών πνευματικών δικαιωμάτων.

Στη δημοκρατία η πολιτική βούληση δεν εκφράζεται με πόζες και τσιτάτα, ούτε κάνοντας εξαγγελίες με τα έργα των άλλων.

Στη δημοκρατία η πολιτική βούληση εκφράζεται στη Βουλή, εκεί που όλοι κρίνονται για τις πραγματικές τους θέσεις, αλλά και για την ανυπαρξία τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here