Οι δυο γυναίκες «έραναν» με baby oil και το Μουσείο Μπενάκη ΠΑΛΙ χωρίς να γίνουν αντιληπτές!

Μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στόχος βανδαλισμού με λάδι, αποδεικνύεται ότι έπεσε και το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Σύμφωνα με προχτεσινή επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε διάφορα σημεία, τα οποία «προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση» (δηλαδή στο Βυζαντινό) και τα οποία  (άτομα) καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας.

Σε αυτή την περίπτωση, τα ίχνη που εντοπίστηκαν – κυρίως σε βάσεις και πλαίσια – ήταν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί.

Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τους οποίους συνεργάζεται για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.
Στις 28 Ιουλίου  δύο γυναίκες είχαν μπει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και έριξαν ανενόχλητες λάδι, προξενώντας φθορές σε σπάνια εκθέματα. Εκείνη την ώρα, στο μουσείο είχαν βάρδια 20 φύλακες.
Στο Μουσείο Μπενάκη  δεν γνωρίζουμε πότε ακριβως σημειώθηκε ο βανδαλισμος, μια και το μουσείο αναφέρει μόνον πότε έγινε αντιληπτός (πάλι απο τις τις κάμερες εικάζουμε, γιατί το αποτέλεσμα έγινε αντιληπτό, οι λαδιές, και όχι η ενέργεια).
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here