Οι Dope D.O.D έρχονται στην Αθήνα

Το rap group με τον χαρακτηριστικό σκοτεινό ήχο, έρχεται από την Ολλανδία στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι στις 24 Απριλίου, για να “βρωμίσει” τον αέρα της Αθήνας για πρώτη φορά, μετά την εμφάνισή τους στο Thessaloniki Hip Hop Festival το 2011. Οι τρεις rappers που απαρτίζουν τους Dope D.O.D είναι ο Jay Reaper, o Skitz Vicious και ο Dopey Rotten, δίνοντας ο καθένας τα δικά του στοιχεία σε αυτό το ιδιαίτερο μουσικά group.Παρόλο που και οι τρεις έχουν ετερόκλητα στυλ χωσίματος, όλα συμβάλουν στην επίτευξη του βρώμικου rap ήχου με horrorcore στοιχεία που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα τους.

Η πορεία τους ξεκίνησε όταν τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο “Branded” που περιείχε 17 κομμάτια, τα γνωστότερα εκ των οποίων είναι το “What Happened?” και το “Psychosis” που είναι με συμμετοχή ενός μεγάλου ονόματος του αμερικανικού rap, του Sean Price. Τα instrumentals του δίσκου δημιούργησαν την horror-themed ατμόσφαιρα που κάνει τους Dope D.O.D, αυτό που είναι σήμερα.  Αργότερα, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ήρθε η κυκλοφορία του “Evil Ep” με τέσσερα καινούργια κομμάτια που ακολουθούσαν το ίδιο ηχόχρωμα και θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν μια προέκταση του “Branded”.

Ενώ το ξεκίνημα του Ολλανδικού group ήταν αρκετά επιτυχημένο και το fanbase τους μεγάλωνε συνεχώς, έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια για την κυκλοφορία του επόμενου ολοκληρωμένου album με τίτλο “Da Roach” που βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων και online προς αγορά τον Απρίλιο του 2013. Η καινούργια τους κυκλοφορία δείχνει ξεκάθαρα πως οι Dope D.O.D έχουν βελτιώσει εν γένει τον ήχο τους ακολουθώντας όμως το ίδιο ζοφερό μονοπάτι που χάραξαν στην πρώτη τους δουλειά. Οι παραγωγές του “Da Roach” είναι πιο σκοτεινές και πιο βρώμικες συνεχίζοντας να βαράνε samples με dubstep, drum and bass και rap ρυθμούς. Το νέο album έχει και πάλι συμμετοχές από πολύ μεγάλα ονόματα του αμερικάνικου rap όπως οι Onyx που συμμετέχουν στο “Panic Room”, τον Redman που συμμετέχει στο “Groove’’ και τον Kool Keith στο ‘’Brainworms’’. Εκτός από τις πετυχημένες συνεργασίες που μας εξέπληξαν ευχάριστα με την προσθήκη των ικανοτήτων των βετεράνων rappers πάνω στο ιδιόρρυθμο στυλ των Dope D.O.D, κομμάτια όπως το “Millenium Falcon’’, το ‘’But For Now’’ και το ‘’Bloodbath’’, θα παίζουνε για αρκετό καιρό ακόμα στα ακουστικά και τα ηχεία των fan του είδους.

Η κυκλοφορία του τρίτου album τον Dope D.O.D, ήρθε σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου με τίτλο “Master Xploder”. Χωρίς να αποκλίνει ηχητικά από τους δύο προηγούμενους δίσκους ο συγκεκριμένος έχει αρκετές καινοτομίες, καθώς εκτός από το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα της dubstep και της rap, εμφανίζονται και κάποια trap στοιχεία που δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στο όλο εγχείρημα. Εκτός από το “Ridiculous’’ και το ‘’Master Xploder” που είναι τα δύο κομμάτια που έγιναν videoclip από αυτό το album, άλλα tracks σαν το “Gutta” και το ‘’Moonshine’’ με συμμετοχή του Orifice Vulgatron από τους Foreign Beggars έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή.

Η τελευταία δουλειά του Ολλανδικού group κυκλοφόρησε φέτος τον Φεβρουάριο, με τίτλο “The Ugly EP”, περιέχοντας έξι φρέσκα κομμάτια. Στον εν λόγω δίσκο το trap στοιχείο είναι εμφανέστατο και ολοκληρώνει μια άλλη όψη του group που άρχιζε να χτίζεται στο προηγούμενο album. Κρατώντας την ποιότητα των συνεργασιών σταθερή, οι Dope D.O.D “επιστρατεύουν” ξανά τον Redman για να χώσει στο “Ridiculous Pt.2”, βγάζοντας ακόμα πιο ντοπαρισμένο ήχο από την πρώτη version του κομματιού.

Σύμφωνα με όσα μας έχουν δείξει μέχρι τώρα οι Dope D.O.D είναι ένα group που υπόσχεται πολλά και από άποψη πρωτοτυπίας αλλά και πολυμορφίας στον ήχο τους. Αυτό που μας έχει μείνει να διαπιστώσουμε, είναι το εάν θα ανταπεξέλθουν στο όνομα τους και θα μας δώσουν μία τρομερή live εμφάνιση όπως την περιμένουμε.

Πληροφορίες για το live μπορείτε να βρείτε εδώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here