Οι δώδεκα προτεραιότητες Μητσοτάκη: Μια γενικόλογη και ανούσια έκθεση ιδεών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/T. ΜΠΟΛΑΡΗ

Μιλώντας 14 ολόκληρα λεπτά στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του, ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιέγραψε τους άξονες προτεραιότητας της πολιτικής του. Ηταν μιά ανέμπνευστη, γενικόλογη και ανούσια έκθεση ιδεών, που μέλει να τη δούμε και στη πράξη. Τι στο καλό άραγε, τόσοι φάκελοι στους υπουργούς. 

Ποιοί είναι άξονες:

 1. Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες, καλύτερες δουλειές.
 2. Αξία στην ακίνητη περιουσία.
 3. Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα. Εκεί πιστεύω ότι θα δείξουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα -εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
 4. Κοινωνική  συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο.
 5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων. Θα επισκεφτώ αύριο το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου κύκλου συναντήσεων με τις ηγεσίες των Υπουργείων, για να συζητήσουμε για το τολμηρό μας σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι υπηρετούν σήμερα με πάθος και αυταπάρνηση τη δημόσια εκπαίδευση.
 6. Ποιοτική Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες.
 7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους-εργαζομένων-επιχειρήσεων. Ζήτησα ήδη από τον Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας ώστε να σταλεί σε όλη την Επικράτεια το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
 8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης.
 9. Προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη.
 10. Σύγχρονο και ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
 11. Ένα νέο μοντέλο Πολιτισμού, ενημέρωσης και αισθητικής.
 12. Μια ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Έχω ήδη επικοινωνήσει με πολλούς ομολόγους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικοινώνησα και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χθες αργά το βράδυ, για να επαναβεβαιώσω τη στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here