Oι διάλογοι του 25χρονου με τους ληστές πριν τον σπρώξουν στα βράχια

O 25χρονος Νίκος είχε ανοίξει δύο φορές… διάλογο με τους δολοφόνους του , λίγη ώρα πριν τον σπρώξουν στην θανατηφόρα πτώση. Την «δοκιμαστική» φορά κατόπτευσης των συνθηκών, είχαν εμφανιστεί οι δύο Πακιστανοί και τον είχαν ρωτήσει: «Έχεις τσιγάρο;», με τον άτυχο Νίκο να απαντά: «Δεν καπνίζω».

Οι δύο δράστες έφυγαν προσωρινά και επανήλθαν έχοντας μαζί τους και τον 25χρονο από το Ιράκ. Ο 17χρονος επικεντρώνεται στην 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, ενώ ο 28χρονος Πακιστανός και ο 25χρονος Ιρακινός και ζητούν επιτακτικά χρήματα. «Δεν έχω χρήματα μαζί μου» απαντά ο Νίκος, με τους δράστες να τον απειλούν με σπασμένο μπουκάλι στο λαιμό, για να πάρουν το κινητό του τηλέφωνο και τις καδένες που φορά στον λαιμό του.

Εντύπωση έχει προκαλέσει το ποινικό παρελθόν των δραστών, με τον έναν να έχει υποβάλει και αίτημα χορήγησης ασύλου! Και οι τρεις δράστες φαίνεται να βρίσκονται στην Ελλάδα τουλάχιστον 2-3 χρόνια και ανήκουν στις ομάδες Πακιστανών που λήστευαν τουρίστες και πολίτες στον Λόφο Φιλοπάππου και άλλες τουριστικές περιοχές.

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές 2018 για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων (μαχαίρι), σε μία ακόμη επίθεση σε βάρος πολιτών. Παρόλα αυτά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους δίνοντας το παρών σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας χωρίς να έχει δηλώσει διεύθυνση διαμονής.

Ο 25χρονος Ιρακινός είχε συλληφθεί για κλοπή, και είχε αφεθεί ελεύθερος. Ο 28χρονος από το Πακιστάν είχε συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών και είχε κάνει αίτημα χορήγησης ασύλου. Όλοι τους δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, και εκμεταλλεύονταν το καθεστώς των εξάμηνων παρατάσεων διαμονής τους στην Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί, που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν αποκλείουν, από την σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους να διαπιστωθεί ότι έχουν συλληφθεί και άλλες φορές για παρόμοια αδικήματα, ωστόσο να είχαν δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Μετά την θανατηφόρα «ώθηση» του Νίκου στο κενό, και τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, ο 28χρονος και ο 17χρονος από το Πακιστάν, διέφυγαν με αυτοκίνητο και έφθασαν στη Θήβα. Από κύκλους ομοεθνών τους έμαθαν ότι αναζητούνται και αμέσως έκλεισαν κινητά τηλέφωνα και απενεργοποίησαν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναζητούσαν τρόπους να φθάσουν στην Ειδομένη Πολυκάστρου Κιλκίς και από εκεί από τον σταθμό των Ευζώνων ή κρυφά περάσματα να φτάσουν στην ΠΓΔΜ.

Με άγνωστο τρόπο έφθασαν Θεσσαλονίκη, έπειτα στο Κιλκίς και στη συνέχεια Ειδομένη. Τα κλιμάκια αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, πρόλαβαν στο… παρά πέντε την διαφυγή τους στο εξωτερικό. Έφθασαν στο σημείο εξόδου σχεδόν μία ώρα πριν την διαφυγή τους.

Τους εντόπισαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης και από εκεί τους μετέφεραν στην Αθήνα. Πολύ νωρίτερα είχαν εντοπίσει τον 25χρονο Ιρακινό, και τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, με σκοπό να συλληφθούν πρώτα οι δύο Πακιστανοί, για να μην υπάρχει περιθώριο να τους προειδοποιήσει. Όταν προσήχθησαν εκείνοι, έγινε το ίδιο και με τον συνεργό τους στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την προσαγωγή τους στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, η 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, τους αναγνώρισε ανεπιφύλακτα. Οι δύο Πακιστανοί ομολόγησαν πως συμμετείχαν στην ληστεία και υποστήριξαν ότι δεν έσπρωξαν τον Νίκο, αλλά εκείνος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, όταν τον απείλησαν να τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο. Ο 25χρονος Ιρακινός υποστήριξε ότι βρισκόταν εκεί αλλά δεν συμμετείχε στην ληστεία. Αποτύπωμά του είχε ταυτοποιηθεί σε πλαστική σακούλα, που άφησαν πίσω τους οι δράστες. Οι συνεργοί του, ωστόσο, τον έβαλαν στο κάδρο της ληστείας που κατέληξε στον θάνατο του άτυχου νέου.

Κομβικό σημείο στην εξιχνίασης της υπόθεσης ήταν η συλλογή πληροφοριών αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, που βοήθησαν στην αποκάλυψη των στοιχείων ταυτότητας των δύο δραστών.

Πηγή: thetoc.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here