Οι δημοσκόποι έπιασαν δουλειά και «βλέπουν» προβάδισμα Μεϊμαράκη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

 

Δουλειά έχουν πιάσει οι δημοσκόποι ενόψει της επικείμενης εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου. Δυο δημοσκοπήσεις για λογαριασμό κυριακάτικων εφημερίδων καταγράφουν προβάδισμα του υπηρεσιακού προέδρου και υποψηφίου για την ηγεσία του κόμματος, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.  

Ειδικότερα, έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά δείχνει τον κ. Μεϊμαράκη να προηγείται στους οπαδούς της ΝΔ και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο σύνολο των πολιτών.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο κ. Μεϊμαράκης προτιμάται για αρχηγός από το 48 % όσων δήλωσαν ψηφοφόροι του κόμματος και 28 % στο γενικό σύνολο. Τα αντίστοιχα ποσοστά του κ. Τζιτζικώστα είναι 21 % και 31 %.

Στην τρίτη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 % στους ψηφοφόρους της ΝΔ και 14 % στο γενικό σύνολο και στην τέταρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστά 8 % και 6 % αντίστοιχα.

Μια ακόμη δημοσκόπηση, της MRB για λογαριασμό της Real News, δίνει προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:  Βαγγέλης Μεϊμαράκης 47,5%, Απόστολος Τζιτζικώστας 19,9%, Κυριάκος Μητσοτάκης 16,4%, Άδωνις Γεωργιάδης 10.1%.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here