Οι χάρτες που παρουσίασε ο Ακάρ στη Λιβύη και αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας

Oι χάρτες που παρουσίασε στη λυβική κυβέρνηση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εντάσσονται στην προσπάθεια της Άγκυρας να αμφισβητήσει και να σφετερισθεί, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα, την ελληνική θαλάσσια κυριαρχία σε νησιά, όπως Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη με σκοπό να ενώσει την τουρκική με τον λιβυκή ΑΟΖ.

WWW.YENISAFAK.COM

Σύμφωνα με τον πρώτο χάρτη που παρουσιάζει η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» φαίνονται οι ΑΟΖ Ελλάδας και Λιβύης και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας φέρεται να μετέφερε στην Τρίπολη πως η Ελλάδα έχει «υφαρπάξει» 39.000 τ. χλμ. από την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης.

Στον δεύτερο χάρτη παρουσιάζεται η πάγια τουρκική θέση, με την οποία το Καστελόριζο δεν έχει δικαιώματα στη θαλάσσια περιοχή που το περικλείει και οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου δεν τέμνονται μεταξύ τους.

WWW.YENISAFAK.COM

Υπενθυμίζεται πως ο Ακάρ είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα επιχειρεί να περιορίσει την Τουρκία σε υφαλοκρηπίδα μόλις 41.000 τ. χλμ., με την Ελλάδα και την Κύπρο να«διεκδικούν για λογαριασμό τους 104.000 τ.χλμ.» σε βάρος της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here