Οι Buena Vista Social Club στο Λευκό Οικό

Η διάσημη, από την ομώνυμη ταινία του Βιμ Βέντερς, κουβανέζικη μπάντα Buena Vista Social Club θα βρεθεί την Πέμπτη στο Λευκό Οίκο για να παίξει τα γνωστά Λάτιν τραγούδια της. Θα είναι πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια που γίνεται κάτι τέτοιο, γεγονός που δείχνει την ραγδαία βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Αβάνας. 

Στην εκδήλωση-δεξίωση της Πέμπτης στο Λευκό Οίκο, έχει κληθεί και θα παραστεί και ο πρέσβης της Κούβας στις ΗΠΑ. Η θεαματική προσέγγιση των δύο χωρών ξεκίνησε  τον Δεκέμβριο του 2014 από τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ραούλ Κάστρο, μετά από μισό αιώνα απομόνωσης του κουβανέζικού  καθεστώτος. Αβάνα και Ουάσιγκτον αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις τον Ιούλιο.

Η μπάντα, στην οποία μετείχαν παλιές δόξες της κουβανέζικης μουσικής, θα δώσει παράσταση με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώνει προς τιμή της ισπανόφωνης κοινότητας ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο κουβανός μουσικός Χουάν ντε Μάρκος Γκονζάλες εμπνεύστηκε τη μπάντα πριν από 19 χρόνια. Η Buena Vista Social Club γνώρισε από την αρχή πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο πρώτος της δίσκος πούλησε την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, τον Σεπτέμβριο του 1997, περισσότερα από 9 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία – ντοκιμαντέρ του Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς, ο οποίος ακολούθησε στο στούντιο και σε περιοδεία αυτούς τους αξιαγάπητους μουσικούς, κυρίως κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης την 1η Ιουλίου 1998, έφερε το πλατύ κοινό πιο κοντά στην κουβανέζικη μουσική και τους ρυθμούς της συμβάλλοντας σημαντικά στη επιτυχία της μπάντας.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here