Οι Αμερικανοί απειλούν την Ινδια επειδή αγόρασε ρωσικούς S-400 – ο εχθρός μου, εχθρός σας

Οι ΗΠΑ απειλουν ευθέως την Ινδία (μα και ΟΛΑ τα κράτη) με αφορμή την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 και  ενημερώνουν προς πάσα κατεύθυνση  για την επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου CAATSA (Νόμος του 2017 που σημαινει απλά, ο εχθρός μου πρέπει να ειναι και δικός σου εχθρός, νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων- Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act).

Συγκεκριμένα, όταν ο ανταπορκιτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS  ζήτησε ένα σχόλιο για την αγορά, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου απαντησε:

«Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Ρωσία οι οποίες μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη υπογραμμίσει ότι ο κεντρικός τομέας που αφορά την εφαρμογή του κεφαλαίου 231 του νόμου CAATSA , αφορά τις νέες  ποιοτικές αναβαθμίσεις (αμυντικών δυνατοτήτων) και σε αυτές περιλαμβάνονται τα συστήματα S-400».

Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε στο πρακτορείο TASS και ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δηλαδή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here