Οι αλλαγές στους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο που θα ισχύσουν από τη σεζόν 2016-17

Σαρωτικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν από τη νέα σεζόν στους ποδοσφαιρικούς κανονισμούς, με τις σημαντικότερες από αυτές να έχουν να κάνουν με τα πειθαρχικά παραπτώματα των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και την χρήση του ριπλέι στις δύσκολες φάσεις.

Αρχικά, αλλάζει το κομμάτι που αφορά την γνωστή «τριπλή τιμωρία». Όταν ένας παίκτης χρησιμοποιούσε αντικανονικό τρόπο για να σταματήσει γκολ αντιπάλου, έπαιρνε κόκκινη, τιμωρούνταν και ο αντίπαλος κέρδιζε πέναλτι. Τώρα, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, σε αντίστοιχη περίπτωση, αυτός που κάνει την παράβαση δέχεται κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή να αποφασίζει για το αν υπήρξε δόλος ή όχι.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στον ρέφερι να δείξει κόκκινη κάρτα σε κάποιον παίκτη πριν την έναρξη του παιχνιδιού, αν αντιληφθεί κάτι επιλήψιμο, ενώ όταν η μπάλα είναι στη σέντρα για το ξεκίνημα του αγώνα ή του ημιχρόνου, οι παίκτες δεν υποχρεούνται να τη στέλνουν προς τα μπρος.

Επιπροσθέτως, όταν υπάρχει τραυματίας στο χορτάρι και ο τραυματισμός του έχει προέλθει από μαρκάρισμα που επιφέρει ποινή κάρτας, μπορεί να δέχεται ιατρική βοήθεια εντός αγωνιστικού χώρου, χωρίς να πρέπει να περάσει εκτός.

Ενώ, σε ότι αφορά τη χρησιμοποίηση του βίντεο, θα αρχίσει δοκιμαστικά, όπως στην Ιταλία και θα η χρήση του θα γίνεται μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις.

1) Για να φανεί αν όντως η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή

2) για τις κόκκινες κάρτες

3) για τα πέναλτι

4) για να διαπιστωθεί ο ποδοσφαιριστής που έχει υποπέσει σε παράβαση ή έχει πετύχει γκολ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here