Οι Αλαβανοί απέλυσαν την πρεσβευτή στην Αθήνα και τον πρόξενο μετά από κλοπή 100 διαβατηρίων

Απολύθηκε ο πρόξενος της Αλβανιας στα Ιωάννινα, ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει διαβατήρια στην πρεσβεία με το αυτοκίνητό του, καθώς και η πρεσβευτής της χώρας στην Αθήνα.

Αιτία η κλοπή 100 διαβατηρίων απο το αυτοκίνητο του τελευταίου, κατά τη μεταφορά τους στην πρεσβεία της Αθήνας.

Μέχρι πρότινος η μεταφορά των διαβατηρίων από τα Τίρανα στην Αθήνα γινόταν με απλή αποστολή μέσω ΚΤΕΛ, και όχι μέ διπλωματικό σάκκο, όπως συνηθίζεται σε άλλες χώρες. Ομως σε έλεγχο του λεωφορείου του ΚΤΕΛ στο τελωνείο στα ελληνοαλβανικά σύνορα εντοπίστηκε τσάντα με 300 διαβατήρια οπότε οι ελληνικές αρχές φυσικά θορυβήθηκαν και κλήθηκε επί τόπου ο πρόξενος της Αβανίας στα Ιωάννινα. Εκείνος εξήγησε στις ελληνικές αρχές ότι τα έγγραφα ήταν νόμιμα και ότι με αυτόν τον τρόπο γινόταν η αποστολή τους εδώ και χρόνια, αλλά ανέλαβε ο ίδιος να τα μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, που ήταν και ο τελικός προορισμός.

Ενώ το αυτοκίνητο του πρόξενου βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, άγνωστοι δράστες έκλεψαν τα 100 από τα 300 διαβατήρια, με αποτέλεσμα να επέμβει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα που επικαλούνται διπλωματικές πηγές, η πρεσβευτής της Αλβανίας στην Ελλάδα Αντριάνα Χομντάρι καθώς και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Πέρβιν Τσικούρια απολύθηκαν, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικων Γκεντ Τσάκα.

Όπως ανακοίνωσε το ανωτέρω υπουργείο, η Χομπντάρι και ο Τσικούρια «εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους».

Το όχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, ανήκει στον Τσικούρια. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω πρόξενος είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία. «Η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία», αναφέρει η ίδια ανακοινωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here