ΟΙ Αγγελόπουλοι σε εμφύλιο για μισό δισ. ευρώ ενώ η ΔΕΗ θέλει να κόψει το ρεύμα στη Χαλυβουργική

Εντολή για να κατέβει ο διακόπτης στην «Χαλυβουργική» της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έδωσε η ΔΕΗ, προχωρώντας στην λήψη μέτρων για τα χρέη της ιστορικής βιομηχανίας -οι οφειλές στη ΔΕΗ  έχουν εκτιναχτεί την τελευταία τριετία σε πάνω από 31 εκατομμύρια ευρώ

Την ίδια ώρα μαίνεται ο ενδοοικογενειακός πόλεμος με τους δυο υιους Αγγελόπουλους να θέλουν να πάρουν τη διαχείριση της βιομηχανίας απο τον 73χονο πατέρα τους Κωνσταντίνο, επικαλούμενοι ότι τα προβλήματα της υγείας του τον καθιστούν ευάλωτο σε αρνητικες επιρροές απο το άμεσο περιβάλλον του και ότι ουσιαστικα τον κηδεμονεύουν ξένοι.

Προκειται για άλλη μια σκληρη μάχη για τα περιουσιακά της οικογένειας, με την προηγούμενη γνωστη διαμαχη εκεινην ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τον αδελφο του Θεόδωρο, σύζυγο της Γιάννας Δασκαλακη. Εκείνη η διαμάχη  έληξε τρόπον τινα και τα δυο αδέλφια μιλιώνται. Ο ένας ανελαβε τις εξωτερικές δράσεις και ο άλλος τα της Χαλυβουργικής στην Ελλάδα. Οσο μάλιστα ήταν στα μαχαίρια τα δυο αδέλφια, ο Θεόδωρος με τον Κωνσταντίνο, οι γιοι του τελευταίου φυσικά στάθηκαν στο πλευρό του πατέρα τους.

Ο πατέρας τους ομως παντρεύτηκε το 2002 την Γέλη Παπαγιαννοπούλου, και οι γιοι του θεωρουν ότι η σύζυγός του αποκομιζει πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη και τον μανιπουλάρει. Παρότι η Χαλυβουργική το 2005 εμφάνισε κέρδη μετά απο πολύχρονη κριση, εντουτοις στην πορεία άρχισε πάλι να κατρακυλάει και ουσιαστικά να παραλύει.

Η Γέλη Παπαγιανοπούλου είναι απο την Πάτρα, ο πατέρας της είχε κατάστημα με φωτιστικά και εκεινη φρόντιζε τον Αγγελοπουλο απο το 1995, επειδή ο μεγαλοβιομήχανος είχε κινητικά προβλήματα απο νέος. Τώρα η Παπαγιανοποπούλου φέρεται να έχει σαλέ στην Ελβετία και σπίτια στη Μύκονο και Σαντορίνη όπως και πολλά (πάρα πολλά) μετρητά στην Ελβετία -πήρε δε και την ελβετική υπηκοότητα.  Αρνειται ότι έχει ανάμιξη στη διαμάχη και υποστηριζει ότι όλα τα έχουν αναλάβει οι δικηγόροι του συζύγου της, «ο οποίος είναι σε πλήρη διαύγεια».

Εντούτοις ο δικαστής που κλήθηκε να κρινει ποιος θα πάρει το τιμονι της Χαλυβουργικής είδε να του προσκομιζονται δυο εκ διαμετρου αντίθετες νευρολογικές γνωματεύσεις,  η μια τον «εβγαζε» υγιέστατο και η άλλη τον παρουσίαζε με σοβαρή ψυχοδιανοητικη αστάθεια. Ο δικαστής  προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Κωνστναντινο Αγγελόπουλο αλλά δεν τα κατάφερε… Η σχετική αποφαση αναμένεται αυτο το μήνα ή αρχές Δεκέμβρη.

Αποτέλεσμα εικόνας για γελη παπαγιαννοπουλου

Το δικαστικό σκέλος μεταξυ γιων και πατέρα θα κριθεί συντομα, αλλά ίσως  τα χρέη και η ΔΕΗ δεν περιμένουν, ενώ σε δυσχερέστατη θέση ειναι και οι 170 εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στην άλλοτε κραταιά βιομηχανία.

ΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Την αρμοδιότητα για την εκτέλεση των εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης στην υψηλή τάση, έχει ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος όμως δεν την έχει εκτελέσει

Οι οφειλές της Χαλυβουργικής αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη αιμορραγία εσόδων για την ΔΕΗ μετά την Λάρκο και η λήψη δραστικών μέτρων σχετίζεται με τις πολύχρονες διαπραγματεύσεις ρύθμισης του χρέους, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες. Η Χαλυβουργική  φέρεται να αρνήθηκε τον διακανονισμό με βάση τους όρους που προβλέπονται για τους βιομηχανικούς πελάτες και έτσι το ζήτημα της οφειλής μένει άλυτο, ενώ παράλληλα η  βιομηχανία αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και έχει σταματήσει η παραγωγή της -τα χρέη της υπερβαίνουν τα 400 εκατομμύρια.

Η οικογένεια έχει περιουσία περίπου μισου δισ. ευρώ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here