«Οh my God» αναφώνησε η επίτροπος Κρέτσου για την ανακοίνωση της ΝΔ!

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναυδη έμεινε η αρμόδια Επίτροπος περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου,  με την προσπάθεια της ΝΔ να εκμεταλλευτεί πολιτικά δήλωσή της για την ενίσχυση της Ελλάδας στο ζήτημα της αποκατάστασης των πυροπλήκτων, αναφωνώντας  «Oh my god» όταν έμαθε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της  καλωσόριζε δήλωση της Επιτρόπου ως άμεση ανταπόκριση του Προέδρου Γιούνκερ στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη της Ελλάδας εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών.Όμως η Κορίνα Κρέτσου στην υποστηρικτική της ανακοίνωση για την χώρα ήταν σαφής μνημονεύοντας τα ονόματα των Αλέξη Τσίπρα και Αλέξη Χαρίτση και όχι του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εχουμε έναν συνεχή διάλογο με τις ελληνικές αρχές και παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια για να επιταχύνουμε τη διαδικασία πρόσβαση στο Ταμείο Αλληλεγγύης (…) Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για την Ελλάδα να επωφεληθεί από ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% για έργα ανασυγκρότησης που χρηματοδοτούνται μέσω της πολιτικής συνοχής. (…) Τέλος, όπως έχω ήδη γράψει στον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον υπουργό Χαρίτση τόσο η ίδια όσο και οι υπηρεσίες μου είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουν τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής βάσει αιτήματος των ελληνικών αρχών. Αυτό θα μάς επιτρέψει να ανακατευθύνουμε τα ευρωπαϊκά κεφάλαια και να ξαναρχίσουμε την οικονομική δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές”.

Η κ. Κρέτσου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση. Ο κ. Χαρίτσης απευθύνθηκε στην Επίτροπο ζητώντας της την ενεργοποίηση των προγραμμάτων από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης. Η Κορίνα Κρέτσου ανταποκρίθηκε θετικά και μάλιστα δεσμεύτηκε να συγκαλέσει εντός της εβδομάδας εκτάκτως το Κολέγιο των Επιτρόπων για να αποφασιστεί η ενίσχυση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Όταν η Κορίνα Κρέτσου πληροφορήθηκε για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έμεινε εμβρόντητη. Επικοινώνησε με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα και είπε: “What is this? Ι’ ve received just a phone from a Maria Spyraki and I said that we are working together”!!!

Tί είχε συμβεί; Με την Επίτροπο επικοινώνησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Μαρία Σπυράκη Σύμφωνα με την κ. Κρέτσου η ίδια εξήγησε στην εκπρόσωπο της ΝΔ ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές. Η Επίτροπος στις συνομιλίες της που ακολούθησαν με την κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Μητσοτάκη αλλά “just one minute phone call with Maria”. H κυρία Σπυράκη μετέφερε μάλιστα τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΝΔ προς το πρόσωπό της κι εκείνη αποκρίθηκε: “Same from me”.

Η κυρία Κρέτσου υπενθύμισε στους συνομιλητές της στην κυβέρνηση πως σε όλες τις επίσημες δηλώσεις της αναφέρεται στην συνεργασία της με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας εκφράζοντας την δυσφορία της για όλα όσα είχαν προηγηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here