Με ένα κινητήρα πετούσε βρετανικό Boeing με 170 επιβάτες-Προσγειώθηκε στο Ελ Βενιζέλος

Αεροσκάφος τύπου Boeing 757 ενώ πετούσε από Λονδίνο προς Αττάλλεια, έμεινε μόνον με ένα κινητήρα -ο πιλότος αντελήφθη στη σοβαρή βλάβη ενώ βρισκόταν πάνω από τη Σκύρο

Ζήτησε να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» προκειμένου να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση, όπως και έγινε. Το συνόδευαν μάλιστα από τη Σκύρο προς την Αθήνα και δύο ελικόπτερα Πούμα, ώστε αν ου μη γένοιτο κάτι πήγαινε στραβά, να επενέβαιναν για να διασώσουν όποιον μπορούσαν.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 170 άτομα . Ανήκει στο στόλο της εταιρείας Thomas Cook που προσφέρει φτηνά ταξίδια -εισιτήρια και διακοπές.

Το 2006, ως ταξιδιωτικό πρακτορείο, η εταιρεία  βρέθηκε κατηγορούμενη μαζί με ξενοδόχο στην Κέρκυρα, επειδή ένας χαλασμένος λέβητας έγινε αιτία να πεθάνουν δύο παιδάκια από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Τα παιδάκια ήταν από τη Βρετανία και έκαναν οικογενειακές διακοπές στην Κέρκυρα σε ξενοδοχείο που είχε κλείσει η συγκεκριμένη εταιρεία. Και οι ενήλικες που τα συνόδευαν είχαν λιποθυμήσει τότε, ομως εκείνοι σώθηκαν (πατέρας και μνηστή).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here