Ομπάμα σε Τσίπρα: Να δούμε ελάφρυνση χρέους, προσφυγικό, Κυπριακό

Την πάγια θέση των ΗΠΑ, ότι προσβλέπουν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, την επιστροφή στην ανάπτυξη με ελάφρυνση του χρέους, επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.

Αυτό προκύπτει από την ίδια την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Αμερικανού Προέδρου, οποίος υποσχέθηκε επίσης την παροχή β9οήθειας για την αντιμετώπιση και των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

«Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε επίσης για αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης εισροής προσφύγων και μεταναστών και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Σύρους και άλλους που χρειάζονται ανθρωπιστική αρωγή.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η συνεργασία με την Τουρκία πάνω σε αυτές τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για να βρεθεί μια επιτυχής λύση στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here