Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ομπάμα-Πρ. Παυλόπουλος: Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 13:30 ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα ορίζει το πρωτόκολλο. Ο αμερικανός πρόεδρος έφτασε από το Καβούρι στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε λίγα λεπτά, περνώντας μέσα από μια έρημη πόλη.

Ακολουθεί η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων, Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση σας στην Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο, του είπε ο Πρ. Παυλόπουλος, προσδοκώντας να ακολουθήσει την ίδια πολιτική και ο νέος προέδρος Ντ. Τραμπ.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Ομπάμα θα παρουσιάσουν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως θα εισέλθουν στην αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και η σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ομπάμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για διευρυμένες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 19:30 ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του αμερικανού προέδρου και της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο δείπνο πρόκειται να παρακαθίσουν 120 άτομα από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο τον Αμερικανό Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Ομπάμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here