Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ Ελλάδας στη Μέρκελ

Παρέμβαση υπέρ τη Ελλάδας επιχειρεί ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται στις 23 Απριλίου το Αννόβερο, όπου θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι το προσφυγικό και η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς δήλωσε ότι θα συζητηθεί ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα.

Ο Ομπάμα θα θελήσει, επίσης, να εκφράσει τη στήριξή του στη Μέρκελ για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού, ενώ θα συζητηθεί και η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία και το κατά πόσον αυτή είναι αποτελεσματική.

«Θα γίνει με την κ. Μέρκελ μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων σε μια ευρύτερη παγκόσμια βάση» δήλωσε ο κ. Κάπτσαν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega Μ. Ιγνατίου.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν το σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου για την ελληνική οικονομία. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι προκειμένου να καταστεί το χρέος βιώσιμο, θα πρέπει να υπάρξει και ελάφρυνσή του, συντασσόμενες με τη άποψη του ΔΝΤ στο συγκεκριμένο σημείο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here