Το πρόγραμμα Ομπάμα στην Αθήνα

Φειδωλές, για λόγους ασφαλείας, είναι οι ελληνικές αρχές όσον αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τις περίπου 26 ώρες που θα μείνει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ώς τώρα, το Air Force One που μεταφέρει τον αμερικανό πρόεδρο, θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» γύρω στις 10.30 με 11 το πρωί της Τρίτης.

Από εκείνη την ώρα θα κλείνουν σταδιακά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή η Αττική Οδός, η λεωφόρος Κατεχάκη, η Μεσογείων, η Βασ. Σοφίας.

Στις 13:30, ο κ. Ομπάμα θα έχει ωριαία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 3 με 4 το απόγευμα θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις Ομπάμα – Τσίπρα οι οποίοι θα δεχθούν τέσσερις ερωτήσεις, δύο από έλληνες δημοσιογράφους και δύο από ξένους.

Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις ανάγκες των δημοσιογράφων θα στηθεί Κέντρο Τύπου από το πρωί της Τρίτης στο Ζάππειο. Οι δημοσιογράφοι που θα θελήσουν να μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο θα μετακινηθούν με πούλμαν.

Στο Βράχο της Ακρόπολης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης ο αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί μετά από επιθυμία του, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η ομιλία του προέδρου Ομπάμα θα γίνει στις 12:30 της Τετάρτης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b1

Η πρόσκληση για το Ίδρυμα Νιάρχος αναφέρει ότι δεν εγγυάται την είσοδο στον κάτοχό της. Όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα περάσουν από έλεγχο ασφαλείας, ότι θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα μαζί τους, ενώ θα απαγορεύονται ομπρέλες, σακίδια, μεγάλες τσάντες, αιχμηρά αντικείμενα, υγρά και πανό. Επιτρέπονται, όμως, οι φωτογραφικές μηχανές.

Μετά την ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί από την Αθήνα με επόμενο σταθμό του το Βερολίνο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here