Στην Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα»

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Λίγο μετά τις 10:30  προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το Air Force One με τον Μπάρκα Ομπάμα. Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκε  στο αεροδρόμιο, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

ομπαμα αθηνα

Τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

«Είστε ο πιο αγαπητός πρόεδρος των ΗΠΑ που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Σας καλωσορίζω εκ μέρους του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις παρεμβάσεις που κάνατε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πατρίδα μας. Η επίσκεψή σας είναι το μήνυμα για την αρχή της εξόδου της χώρας μας από την κρίση» είπε προς τον Μπαράκ Ομπάμα ο Π.Καμμένος.

«Σας ευχαριστώ πολύ, έχω επιλέξει την Ελλάδα στο τελευταίο ταξίδι μου για να στείλω από την χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα» απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτήν την ώρα, ο αμερικανός πρόεδρος βρισκεται στο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη όπου θα καταλύσει το διήμερο της επίσκεψή του στην Ελλάδα.

 

Μετά την άφιξή του, ο Μπαράκ Ομπάμα με την συνοδεία του θα επιβιβαστούν στην αυτοκινητοπομπή, που κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη όπου θα καταλύσει το διήμερο της επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Στη διαδρομή που θα ακολουθήσει έχει απαγορευθεί η κίνηση, ενώ υπάρχουν πεζές περιπολίες, όπως και πλωτά του λιμενικού που ελέγχουν από θαλάσσης τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Στις 13:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 14:30. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ομπάμα θα γίνουν κοινές δηλώσεις.

Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.

Το πρωί της Τετάρτης ο αμερικανός πρόεδρος θα ανέβει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Παρθενώνα.

Στη συνέχεια, ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει ομιλία στις 12:30 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here