Στο Βερολίνο ο Ομπάμα-Αναχώρησε στις 4 από Αθήνα

 

Στο Βερολίνο φτάνει λίγο πρις τις 7 το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος αναχώρησε από την Ελλάδα στις 4 το απόγευμα, αμέσως μετά την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τον κ. Ομπάμα αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε μιας πολύ σύντομη συνομιλία μαζί του, λίγο πριν ο κ. Ομπάμα ανέλθει καλπάζοντας στο Air Force One. 

Στο Βερολίνο, ο κ. Ομπάμα θα έχει συνάντηση απόψε με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στην οποία υποσχέθηκε να μεταφέρει την θέση του, για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν, για να πάρουν ξανά μπροστά οι μηχανές της ελληνικής οικονομίας και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα και στην Ευρώπη ότι μόνο με λιτότητα δεν έρχεται ανάπτυξη και ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνοδευτούν από μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η εληνική κυβέρνηση προσδοκά ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία κατά τη σημερινή συνάντηση με την καγκελάριο, ωστόσο οι αρνητικές απαντήσεις έρχονται ήδη από το Βερολίνο: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι όποιος λέει «θα σας απαλλάξουμε από τα χρέη σας», προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here