Ομπάμα: Απόρριψη της συμφωνίας με Ιράν οδηγεί σε πόλεμο

Η απόρριψη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνεπάγεται έναν ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα, ενόψει της σχετικής ψηφοφορίας στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Η απόρριψη της συμφωνίας από το Κογκρέσο θα έφερνε οποιαδήποτε αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα ήταν αποφασισμένη να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αντιμέτωπη με μία και μόνη επιλογή: άλλον έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Και αυτό δεν το λέω για να προβοκάρω. Είναι γεγονός» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα σε ομιλία που εκφώνησε στην Ουάσινγκτον.

Πολλοί απ’ όσους αντιτίθενται στη συμφωνία αυτή – κυρίως οι εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Κογκρέσο – υποστηρίζουν πως δεν διασφαλίζεται ότι το Ιράν δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και επιμένουν ότι με την άρση των κυρώσεων η Τεχεράνη απλώς θα αποκτήσει τη δυνατότητα να κατασκευάσει πυρηνικές κεφαλές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο, επέμεινε ότι αυτό που θα μπορούσε να επιταχύνει την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν είναι η απόρριψη της συμφωνίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here