Ο Βρούτσης παραδέχθηκε μειώσεις σε δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας

Την παραδοχή πως οι μειώσεις των μισθών μέσω του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα φέρουν και μειώσεις στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

«Η προσαρμογή θα γίνει πάντα στη βάση του μισθού που παίρνει στην τσέπη του. Θα υπάρχει αντιστοίχιση με την προσαρμογή στο νέο μισθό που παίρνει στο νέο περιβάλλον» δήλωσε. «Είναι η προσαρμογή που θα γίνει σε όσους μπουν στο Συνεργασία», σημείωσε, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ και τους εργατολόγους που σημείωναν τις προηγούμενες ημέρες ότι θα υπάρξει «ψαλίδι» στο δώρο χριστουγέννων και το επίδομα αδείας. 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν μπορεί να παρέμβει το κράτος η απάντηση του ήταν: «Δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης του κράτους. Η δημοσιονομική δυνατότητα είναι συγκεκριμένη». Σε ό,τι αφορά την αναπλήρωση ο Γιάννης Βρούτσης απάντησε: «Δεν ξέρουμε ακόμα ποιος θα βάλει τα λεφτά της αναπλήρωσης. Μέχρι τέλος Ιουνίου θα το έχουμε αποφασίσει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη». Επιπλέον σημείωσε πως δεν υπάρχει πλέον καθολική απαγόρευση απολύσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here