Ο Β. Φάιμαν σε ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Αθήνας-ΕΕ, εφόσον χρειαστεί

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των άλλων ηγετών της Ε.Ε. θα αναλάβει εφόσον χρειαστεί ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, όπως αποκαλύπτει σήμερα σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ο ίδιος σημειώνει ότι αποδέχτηκε το σχετικό αίτημα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Προτίθεται δε να επιστρατεύσει, τον Αυστριακό επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Eurogroup Τόμας Βίζερ και τον διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εβαλντ Νοβότνι.

Αναφερόμενος στο σχέδιο που σκοπεύει να καταθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Β. Φάιμαν, τόνισε ότι αναμένονται προτάσεις μεταρρυθμίσεων που θα συνιστούν αλλαγές στο σχέδιο Γιούνκερ, ενώ σημείωσε ότι μέτρα στους τομείς των συντάξεων, των φόρων και της διοίκησης, θα πρέπει να ψηφιστούν προκαταβολικά από την ελληνική Βουλή για να υπογραμμιστεί η αξιοπιστία των προτάσεων.

Ο Αυστριακός καγκελάριος θεωρεί ότι η έως τώρα διαχείριση της κρίσης από την ΕΕ ζημιώνει την αξιοπιστία της παγκοσμίως και μπορεί η ΕΕ να είναι κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη, ωστόσο σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η Ελλάδα, η φτώχεια ή οι πρόσφυγες, έχει περιορισμένα εργαλεία, είναι πολύ επιφανειακά οργανωμένη, δεν υπάρχει εμβάθυνση για να μπορεί να λύνει τις ρίζες των προβλημάτων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here