Ο Βενιζέλος ξεπέρασε και τον Μητσοτάκη: Προτεραιότητα είναι να φύγει τώρα η κυβέρνηση!

Πιστός στη γραμμή των διαπλεκομένων και του παλαιού πολιτικού συστήματος που επιδιώκει την πάση θυσία παλινόρθωσή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα με τις θέσεις του. Στη κρίσιμη αυτή μάχη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Βενιζέλος επέλεξε για άλλη μια φορά να μην ταχθεί με το μέρος των ελληνικών συμφερόντων αλλά με αυτά των δανειστών μόνο και μόνο για πλήξει την κυβέρνηση και να επιτύχει την πτώση της. Αδιαφορώντας προφανώς για τις συνέπειες αυτής της κοντόφθαλμης τακτικής του.

«Η προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση, να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση για την επάνοδο στην ομαλότητα. Δεν μπορεί να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να δεσμεύσουν τη χώρα» δήλωσε την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η αντιπολίτευση, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, πρέπει να διεκδικήσει να κάνει η ίδια τη διαπραγμάτευση. Διευκρίνισε όμως ότι «όταν λέω αντιπολίτευση, εννοώ, βεβαίως, ένα ολοκληρωμένο σχήμα, στο οποίο μετά θα κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλει αν θέλει».

»Αλλά όταν η ΝΔ έχει ως προτεραιότητα να περιμένει να γίνουν κάποια στιγμή οι εκλογές, για να κερδίσει τις εκλογές, να γίνει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, έχει μία κομματική προτεραιότητα. Εντάξει, κατανοητό, αλλά δεν είναι αυτό η προτεραιότητα της χώρας».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα, δεν μπορούμε να περάσουμε σε κλίμα εμπιστοσύνης, αισιοδοξίας, επενδύσεων, επιστροφής καταθέσεων, ανάκαμψη της οικονομίας. Εάν δεν αλλάξει το πολιτικό κλίμα στη χώρα, αν δεν έχουμε άλλη κυβέρνηση, δεν έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας. Το μεγάλο θέμα της ελληνικής οικονομίας είναι πολιτικό».

Επέκρινε δε την κυβέρνηση ότι διαμορφώνει εσωτερικούς εχθρούς. «Ο διαχωρισμός σε εχθρούς και φίλους, η διατήρηση μίας πολεμικής κατάστασης, η συγκρότηση μετώπων ποιοι είναι με το «ναι», ποιοι είναι με το «όχι», ποιοι είναι υπέρ της κυβέρνησης, ποιοι είναι κατά, ποιοι είναι με την Ευρώπη, ποιοι είναι κατά της Ευρώπης, είναι μία βασική επιλογή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου» σημείωσε.

Υποστήριξε ακόμα ότι πρωθυπουργός αναζητά πάντα το ακροατήριό του στην αντισυστημική πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, και δεν μπορεί να κλείσει με σκληρά μέτρα γιατί πρέπει να διαφυλάσσει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν πρόκειται κάποια στιγμή να φτάσει σε λαϊκή ετυμηγορία, θα φτάσει πιστεύω μέσα από αλλαγή του πλαισίου, μέσα από αλλαγή του κλίματος, υπό συνθήκες οι οποίες θα είναι συνθήκες ρήξης, ακραίας πόλωσης, χωρίς σεβασμό στους θεσμούς. Και γι’ αυτό εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχω πει ότι το 2017 είναι επανάληψη του 2015» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Mε πληροφορίες ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here