Ο Τσίπρας στην Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική στην υπόθεση Novartis

Στην  K.O του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας παρουσιάζει την πρόταση της κυβέρνησης για τον σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί μεθοδεύσεων και σκευωρίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο που ερευνάται σε πολλές χώρες και πως οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν. Ο κ. Τσίπρας  θα ξεκθαρίσει ότι είναι«απολύτως σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά αν κάποιος έχει χρηματιστεί δε θα μείνει ατιμώρητος».

Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι όσοι μιλούν για μεθοδεύσεις προσβάλλουν βάναυσα τον θεσμό της δικαιοσύνης  και επιχειρούν να συσκοτίσον την έρευνα και να συγκαλύψουν τις ευθύνες των ενόχων.

Την πρόταση θα υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, καθώς ο Δημήτρης Καμμένος, παρά τις αντιρρήσεις του, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα διαφοροποιηθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με την πρόταση θα διερευνώνται τυχόν ευθύνες και των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στην δικογραφία η οποία βρίσκεται στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα διερευνάται και το αδίκημα της δωροδοκίας, παρότι έχει παραγραφεί, ως προϋπόθεση για την απόδειξη του αδικήματος ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αίσθηση προκάλεσε και η χθεσινή τοποθέτηση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, που χαρακτήρισε «προσωπική απόφαση» του Γιάννη Στουρνάρα το αν θα παραμείνει στη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς και το ότι δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τυχόν ευθύνες του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here