Ο Τσίπρας πήρε το Ναι με ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σοβαρό ρήγμα  στην κυβέρνηση που θα αποτελέσει αφετηρία ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, τις αμέσως επόμενες μέρες, έφερε η πρόταση της κυβέρνησης  προς τους δανειστές.  Στην κρίσιμη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή τα ξημερώματα του Σαββάτου καταγράφηκαν 17 διαρροές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαιτάνη.

Απόντες ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.

«Παρών» ψήφισαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ιωάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας.

Η πρόταση πέρασε τελικά με 251 ψήφους, μαζί με τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Συνολικά 32 βουλευτές ψήφισαν όχι και 8 παρών.

Δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης δήλωναν στελέχη του Μαξίμου  διότι  η ψήφος τους αφορούσε μια εξουσιοδότηση. Οπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της ψηφοφορίας υπάρχουν ακόμη 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι  ψήφισαν ναι εξηγώντας οτι αυτό το Ναι υπαγορεύτηκε από τις ανάγκες της χώρας  αλλά δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους που ψήφισαν οχι λέγοντας οτι την επόμενη φορά, θα ψηφίσουν οχι ( σ.σ οταν θα έρθει η πρόταση για ψήφιση).

Λίγο πριν από την ψηφοφορία , ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο για να δώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης  λέγοντας οτι ειναι «προφανές ότι αναμετριομαστε με το μποι μας και το μπόι της ιστορίας. Για τους βουλευτές της κυβέρνησης αποτελεί μία πράξη ελάχιστης εμπιστοσύνης και για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης εθνικό καθήκον » είπε χαρακτηριστικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here