Ο Τραμπ υπέγραψε την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

Την επιβολή δασμών 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Από την επιβολή δασμών, η οποία θα ξεκινήσει σε 15 ημέρες, εξαιρούνται προς το παρόν ο Καναδάς και το Μεξικό, με την απαλλαγή των δύο χωρών ωστόσο να εξαρτάται εν μέρει από την πρόοδο των συνομιλιών για την εμπορική συμφωνία NAFTA.

Παράλληλα, ο κ. Τράμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν στο μέλλον από την επιβολή δασμών στρατιωτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑόπως η Αυστραλία.

«Οι σημερινές μας αποφάσεις δεν είναι θέμα επιλογής, είναι ζήτημα ανάγκης για την ασφάλειά μας» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τελετής που προγραμματίστηκε στον Λευκό Οίκο, με αφορμή την υπογραφή του εγγράφου για την επιβολή δασμών.

Έχοντας στο πλευρό του εργάτες από αμερικανικά εργοστάσια, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι η αμερικανική βιομηχανία χάλυβα και αλουμινίου «έχει καταστραφεί από επιθετικές πρακτικές εξωτερικού εμπορίου». «Είναι πραγματικά μια επίθεση στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τραμπ έκανε επίσης λόγο για άδικη συμπεριφορά σε βάρος των αμερικανικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας. «Θέλουμε απλά δικαιοσύνη», τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here